avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile concediu odihna vs. majorare salariala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile concediu odihna vs. majorare salariala

Buna ziua,
unii angajati si-au exprimat dorinta de a avea "de ales" intre negociere salariala (anuala) si zile de concediu.
Exista posibilitatea/baza legala pentru acordarea unui numar mai mare de zile de concediu de odihna unui/unor salariat/i in situatia in care in Regulamentul intern/Contractul colectiv de munca la nivel de unitate se mentioneaza faptul ca toti angajatii au dreptul la un numar egal de zile de concediu? Cum ar trebui modificat RI?
Mentionez ca angajatorul acorda deja (multe) zile in plus de concediu pe criterii clar stabilite, mentionate deasemnea in RI/ccmu.
Negocierile sunt individuale insa vreau sa evit orice fel de "interpretare" ulterioara din partea angajatului, referitoare la "majorare salariala vs.zile de concediu", o eventuala declaratie din partea angajatului in sensul mentionat anterior, nu stiu daca ar avea valoare juridica. Multumesc .
Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2021
mdc1958, utilizator
Cel mai recent răspuns: luminita29 , utilizator 13:06, 16 Iunie 2021
Nu exista prevedere legala pentru acordarea unui numar mai mare de zile de concediu de odihna unui/unor salariat/i

In situatia in care se doreste asa ceva se modifica in Regulamentul intern/Contractul colectiv de munca la nivel de unitate prevederea referitoare la faptul ca " toti angajatii au dreptul la un numar egal de zile de concediu" . In locul acesteia se poate stabili numar de zile de CO in functie de vechimea in munca.
Multumesc, insa criteriul privind vechimea in munca/unitate deja exista. Ma intereseza daca/cum as putea aplica acea varianta de "alegere a angajatului"- zile co vs.majorare salariala - propunere venita din partea angajatului(!), in asa fel incat sa nu existe ulterior posibilitatea de contestare a acesteia.
Alegere la ce ?....fiti mai clar
credeam ca exprimarea a fost explicita : varianta de "alegere a angajatului"- zile co vs.majorare salariala .
Adica vor sa poata alege intre zile de concediu ( acordate in plus) in loc sa accepte o majorare salariala propusa (de angajator)
Nu am intalnit o astfel de optiune in practica ..... sa pui un salariat sa aleaga intre doua "drepturi" .... cred ca este posibil, dar depinde de modul de reglementare al optiunilor.

Alte discuții în legătură

Ccm 2013 buboka buboka Buna ziua! Va rog, ajutati-ma sa inteleg ceva. Angajatorul la care lucrez are peste 20 de salariati. Deci trebuie sa intocmeasca CCM, indiferent de faptul ca ... (vezi toată discuția)
concediul de odihna suplimentar aartist aartist Buna ziua, cum se calculeaza conediul de odihna suplimentar la care are dreptul un salariat. Conform CIM acesta are dreptul la 6 zile CO suplimentar anual. (vezi toată discuția)
Concediu marinica71 marinica71 la cate zile de concediu am dreptul daca am 17 ani vechime? (vezi toată discuția)