avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinară mușamalizata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinară mușamalizata

Bună ziua! Ce măsuri se pot lua împotriva unui angajator care refuză cercetarea disciplinară a unui angajat care a accesat dosarele personale ale celorlalți angajați? datele au fost utilizate în alte scopuri decât cele legale, de către persoane care nu aveau dreptul să le acceseze.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:51, 15 Iunie 2021
Potrivit legii, angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.

Asadar, exista dreptul si nu obligatia de aplicare a sanctiunilor disciplinare.
Bună ziua!
Știu că este la alegerea angajatorului dacă aplică sau nu sancțiunile disciplinare! dar el poate să nu transmita către comisia de cercetare disciplinară dacă există o sesizare? Pur și simplu o ignora?
In opinia mea, va trebui trimisa comisiei de disciplina acea sesizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare angajat pentru vocabular violent elena1312 elena1312 Buna ziua Cat avem voie legal sa penalizam angajatul pentru limbaj violent adresat unui superior al sau? Multumesc (vezi toată discuția)
Concediere colectiva angajati n_vasi n_vasi in cadrul unei proceduri de concediere colectiva, concedierea unui sef de sectie poate fi contestata in instanta de catre cel vizat de concediere? daca intre ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara cristina petrache cristina petrache Decizia, propunerea comisiei in urma cercetarii disciplinare este finala sau angajatorul poate trece peste decizia comisiei de cercetare disciplinara si are ... (vezi toată discuția)