avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Mi-a fost restituit in natura un apartament ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Mi-a fost restituit in natura un apartament dintr-un ...

Buna ziua, Mi-a fost restituit in natura un apartament dintr-un imobil nationalizat, celelate 2 apartamente fiind vandute in baza Lg 112. Impreuna cu apartamentul mi s-a restituit intreaga curte. Am inceput lucrarile de renovare in curte dar intampin mari dificultati pentru ca ceilalti doi proprietary pretind curtea ca fiind comuna , obisnuindu-se sa se foloseasca de ea dupa bunul plac. Ce ar trebui sa fac ca sa clarific aceasta situatie? O alta problema o constituie podul care este drept de folosinta comun. Necesita lucrari de reparatie urgente dar niciunul din ceilalti proprietari nu vor sa contribuie. Cum pot face reparatiile si sa-mi recuperez investitia? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 13:15, 17 Iunie 2021
Daca amiabil ceilalti cocupanti nu inteleg sa contribuie la intretinerea partii comune,notificati oficial obligatia contributiei la partea comuna de imobil de locuit in comun in baza disp Cod civil-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Multumesc frumos pentru raspuns. Indraznesc sa va mai deranjez cu o intrebare: prin cota indiviza din partile de folosinta comuna ale unui imobil se intelege si anexele (de exemplu magazii)? Nu sunt in interiorul constructiei dar sunt construite separat in curtea imobilului care mi-a fost restituita. Multumesc frumos!
Intra in discutie toate bunurile imobile consemnate in documentul de restituire bun imobil
In dispozitia de restituire in natura se specifica ca se restituieste tot imobilul inafara apartamentelor vandute conform CVC. In CVC ale fostilor chiriasi se specifica cota indiviza din drepturile comune fara a mentiona clar: magazie. In schitele din CVC ale fostilor chiriasi nu apar aceste magazii care sunt in curte. Sunt interesata sa aflu daca aceste magazii care se gasesc in curte si sunt folosite de persoanele care au cumparat sunt bunuri commune sau daca sunt in proprietatea mea. Multumesc frumos!
daca nu apar inseamna ca au fost facute ulterior si raman doua variante

1. va intelegeti si le folositi la comun
2. le cereti sa le dezafecteze, fiecare are o cota din curte dar nu poate fi delimitata fizic(daca ai cota 1/2 din curte nu poti delimita acea suprafata si nu le poti limita accesul celorlalti proprietari)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare neintabulata dar identificata in contract MisstyCupp MisstyCupp Locuim intr-un bloc nou cu curte interioara in spatiu indivizibil. Curtea este betonata, iar dezvoltatorul a trasat in interior locuri de parcare, mai multe ... (vezi toată discuția)
Dilema intre teren in folosinta si teren in proprietate spynyx spynyx Am o problema la a carei solutionare as avea nevoie de ajutorul dvs: Am un apartament, proprietate personala, intr-un imobil-bloc care are si curte. ... (vezi toată discuția)
Retrocedari legea 10 stabilire parti comune carmenmadgearu carmenmadgearu Buna ziua, am cumparat recent un apartament dobandit anterior prin legea 112 de catre fostul chirias. In titlul meu - contractul de v/c dintre fostul chirias ... (vezi toată discuția)