avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varul meu si-a facut un contract pentru cotizare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varul meu si-a facut un contract pentru cotizare pensie acum ...

Varul meu si-a facut un contract pentru cotizare pensie acum 6 ani de zile, la care plateste luna de luna
Acei 6 ani de cotizatie "aprobarea OUG 163/2020 " inseamna ca el nu mai poate cotiza sau ca de acum incolo cotizeaza degeaba?
Sau se refera ca oricine ce NU a cotizat poate sa cumpere 6 ani retroactiv la pensie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Sevrin , utilizator 20:34, 28 Iunie 2021
Dupa expirarea contractului , poate continua sa cotizeze , nu retroactiv, ci pentru viitor, dar in baza unui nou contract.
In contractul deschis la casa de pensii nu scrie nimic despre un timp limitat de cotizare, i s-a spus atunci ca poate cotiza luna de luna pana cand doreste...ba mai mult se stipuleaza in contract doar in cazul in care vrea sa NU mai cotizeze trebuie sa notificice Casa de pensii, altfel se percep penalizari
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2021
Sevrin, utilizator
Contractul nu are specificat prevederi referitoare la cand inceteaza?
Nu
Contractul de asigurare socială încheiat conform OUG 163/2020 își încetează aplicabilitatea la data la care contribuția de asigurări sociale datorată este achitată în întregime.

Alte discuții în legătură

oug nr.163 din 2020 maria dinca maria dinca Barbat, nascut in mai 1959 -varsta standard de pensionare in mai 2024 Are 10 ani si 7 luni de grupa a-II-a (100%) de munca ceea ce inseamana daca are stagiu ... (vezi toată discuția)
Cumpărare vechime în ultimul an de liceu Nicoleta_Bacau Nicoleta_Bacau Bună ziua, Am terminat liceul (12 clase) la zi în 24 iulie 1986 la vârsta de 18 ani și 11 luni, fiind data la scoala la vârsta de 7 ani si o luna. Pt ... (vezi toată discuția)
Indemnizație socială la pensie ririnuka ririnuka Mama ma are 61 de ani și a cotizat 13 ani și 5 luni. De ce pensie poate beneficia (vezi toată discuția)