avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Buna ziua. Azi am fost oprita de politia locala si am ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Buna ziua. Azi am fost oprita de politia locala si am primit ...

Buna ziua. Azi am fost oprita de politia locala si am primit amenda pentru ca nu aveam matura si faraș, aveam doar pungile specifice. De asemenea nu avea botnita, fiind husky.
In HCL 260/2018 cap 6, alin 7, lit f -Galati ar fi stipulate aceste lucruri dar in articolul 34 posesorii de animale de companie au urmatoarele obligatii in timpul plimbarii animalelor pe domeniul public:
– sa detina asupra sa materialele necesare pentru curatarea locului si evacuarea dejectiilor fiziologice ( pungile de plastic sunt suficiente );
In Monitorul Oficial nr. 146 din 27 februarie 2014 a fost republicata O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi
NU ESTE OBLIGATORIU CA TOATE ANIMALELE DE COMPANIE SA POARTE BOTNITE, decat cele mentionate la Art 1 lit a) si b). Iar Husky nu face parte din listele respective.
AGENTII DE POLITIE NU AU CALIFICAREA SA DIFERENTIEZE RASELE CANINE DUPA CRITERIUL AGRESIVITATE.
In cazul de fata, cand cele 2 se contrazic, eu ce pot face? Am baza legala pentru a depune contestatie?
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2021
CristinaIonescu44, utilizator
Cel mai recent răspuns: CristinaIonescu44 , utilizator 09:54, 26 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu l-a masurat. Am masurat o eu aseara. 49 cm. Deci undeva la limita. Amenda e in valoare de 300 lei. Scopul e sa strang..problema mea daca strang cu mana sau cu maturica. Aveti dreptate..cu maturica..dupa ce fac cu ea murdara pana ajung in casa sa o spal. Cel mai mult ma deranjeaza nu amenda in sine, ci faptul ca nu stiam. Nu a fost vorba de rea intentie..atata timp cat mereu strang dupa caine..
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2021
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
vezi... faceti contestatie. una ca e de talie mica :) si 2 ca strangeti , ca asta e scopul, nu sa purtati maturica cu dvs.
ar fi pacat sa nu faceti.
solicitati anularea pv-ului, argumentati frumos si in subsidiar, inlocuirea amenzii cu avertisment.
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2021
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu au dorit inlocuirea amenzii cu un avertisment. Am fost expediata direct:"puteti face contestatie". Voi face sigur..macar sa-mi exprim parerea. Ironia e ca am cautat peste tot si nu sunt maturici si faraș special luate din magazinele specializate..doar un soi de clesti..dar sigur iau amenda si pentru ala .. Ha ha . Unde s-a ajuns..si daca nu as fi strans..doar pentru simplu motiv ca nu suport sa vad pe jos excrementele respective..Trist..incerc sa nu ma uit in "curtea" vecinului ca nu imi sta in caracter..dar bichonii..nu ca am ceva cu rasa respectiva..ci cu stapanii care ii lasa liberi si macar o data nu strang.(ma refer strict la cei cunoscuti mie). Capul sus: ce nu ne doboara, ne intareste!

gi-jane2 a scris:

vezi... faceti contestatie. una ca e de talie mica :) si 2 ca strangeti , ca asta e scopul, nu sa purtati maturica cu dvs.
ar fi pacat sa nu faceti.
solicitati anularea pv-ului, argumentati frumos si in subsidiar, inclocuirea amenzii cu avertisment.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu au dorit inlocuirea amenzii cu un avertisment.

asta poate face instanta la cerere.
Multumesc din suflet.

gi-jane2 a scris:

Nu au dorit inlocuirea amenzii cu un avertisment.

asta poate face instanta la cerere.

Alte discuții în legătură

Legile privind proprietarii animalelor de companie contavocat11 contavocat11 Buna ziua, Fiind proprietarul unui caine metis de talie medie(16-17kg),cu varsta de 1 an si 3 luni, am inceput sa ma documentez privind legislatia ... (vezi toată discuția)
Cainele de companie si cainii comunitari impurero impurero Detin un caine din rasa Amstaff nu este absolut deloc agresiv. Il plimb in lesa dar fara botnita ca sunt foarte multi caini comunitari in Galati si sunt ... (vezi toată discuția)
Amenda botnita Mmitsuu Mmitsuu Am primit o amenda de 200 ron pentru ca nu am avut botnita si carnetul de sanatate al cainelui la mine , cainele era in lesa. Sunt la prima abatere si as vrea ... (vezi toată discuția)