Buna seara!Eu si sotul meu ne-am schimbat apartamentul de 2 camere semidec.(care era cumparat de sotul meu inainte de casatorie) cu un apart. de 3 camere decom. plus diferenta.Initial noi am vrut sa facem contract de vanzare-cumparare pt. ca am contribuit si eu la aceasta tranzactie, deci e un bun comun.Dar notarul si celalalt proprietar ne-au aburit sa facem contract de schimb pt ca e mai ieftin.Nu stiu cat de ieftin era, pt k au niste onorarii enorme.Notarul ne-a spus ca sotul poate sa-mi faca donatie mai tarziu.A uitat sa specifice ca e revocabila donatia.
Vreau sa stiu si eu ce putem face acum pt ca apart. sa ne apartina amandurora, ce act aditional irevocabil putem face?Pt ca am aflat ca putea sa ma treaca si pe mine in act, chiar daca era contract de schimb.Va rog, sa ma ajutati.
Act aditional nu se poate face.
Vanzarea intre soti e interzisa prin lege, singura varianta e donatia si sa sperati sa nu o revoce. De mentionat ca se poate revoca si dupa divort ( daca va fi cazul vreodata, Doamne fereste!).
Chiar daca ati incheiat un contract de schimb , nu are nicio relevanta cine este titularul contractului , bunul e comun (ia locul , prin subrogratie reala , celui inlocuit)
Cat despre donatia intre soti , aceasta ramane fara efecte juridice daca sotul donator isi exprima vointa in acest sens , oricand , fara vreo motivatie.
Mostenire
Valentinablo
Buna ziua
Am un apartament 2 cam mostenire de la parinti dobandit inaintea casatoriei,
sotul are si el un apartament cu 3 cam primit mostenire in timpul ... (vezi toată discuția)
Dreptul meu
ContSters119659
Sotul meu detinea inainte de casatorie un apartament de 2 camere, semidecomandat, gol.Renovarea apartamentului si mobilarea lui s-a facut cu banii mei.In ... (vezi toată discuția)