avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Pentru decesul socrului unui angajat, cate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Pentru decesul socrului unui angajat, cate zile libere ...

Buna ziua,
Pentru decesul socrului unui angajat, cate zile libere platite se acorda daca in Regulamentul intern nu este specificat ? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:50, 15 Iunie 2021
1. Art.152 C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Astfel:
Pentru sectorul privat, acordarea acestor zile trebuie sa fie prevazuta in cm aplicabil ori in reg.intern al angajatorului.

Pentru sectorul bugetar exista prevederi legale prin care sa beneficiati de un numar de zile de concediu plătit in cazul casatoriei. (pentru personalul contractual - HG 250/1992 sau OG 6/2007 - pentru functionarii publici).

2. Procedura - modul , cand etc. - de acordarea zilelor libere platite in cazul unor evenimente familiale deosebite, ar trebui sa se regaseasca in contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Prin urmare, verificati daca este posibil ceea ce doriti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, concediul pentru căsătorie se acorda doar pentru ... 11ana maria 11ana maria Bună ziua, concediul pentru căsătorie se acorda doar pentru căsătoria civila ? (vezi toată discuția)
Zile libere acordate pentru decesul unui membru de familie szabolcsko szabolcsko Buna ziua, vreau sa aflu la cate zile libere am dreptul in cazul unui deces in familie si daca angajatorul poate sa imi interzica acest lucru prin regulament ... (vezi toată discuția)
Zile libere deces bunici. la cate zile libere are dreptul un ... cecilia.ciobanu cecilia.ciobanu Zile libere deces bunici. La cate zile libere are dreptul un angajat, in cazul decesului unuia dintre bunici, daca in RoI si in CCM nu este mentionat ... (vezi toată discuția)