avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casa inainte de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casa inainte de casatorie

Buna ziua. Eu detin o garsoniera de inainte de casatorie, sotul meu un apartament cu 2 camere, in care si locuim acum. Familia s-a marit. Am vrea sa vindem garsoniera si sa cumparam un apartament mai mare, 3-4 camere, iar apartamentul lui sa il inchiriem.
Intrebarea este, in cazul in care noi ne vom desparti dupa ceva timp, pot demonstra cumva ca eu am venit cu banii de la garsoniera vanduta, sau pot face un document la notar inainte de vanzare, cu sotul meu, in care sa spuna ca nu are pretentii la banii luati pe acea garsoniera?
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2021
alora005, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:47, 15 Iunie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
cand veti cumpara casa, veti specifica in act cu ce bani cumparati- suma de x lei reprezentand suma probenita in urma vanzarii garsonierei bun propriu sau, alta varianta, va schimbati regimul matrimonial in cel al separatiei de bunuri si cumparati casa cea noua pe cote parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit de la parintii mei prin contract de donatie ... Debby Debby Buna ziua, Am primit de la parintii mei prin contract de donatie un aparatament inainte de casatorie. Acum sunt casatorita si intentionam sa vindem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care ... Valentina1998 Valentina1998 Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care voi achita din sume proprii (vanzarea unei garsoniere dobandita inainte de casatorie) suma de ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort sorin2holban sorin2holban Buna ziua, Am si eu o problema. Am divortat, iar acum urmeaza partajul. Inaintea casatoriei cu sotia de care am divortat, am detinut o garsoniera, bun ... (vezi toată discuția)