avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nerespectarea autorizatiei de constructie de catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nerespectarea autorizatiei de constructie de catre dezvoltator

Buna ziua.

Spuneti-mi va rog:
Daca dezvoltatorul blocului in care mi-am cumparat un apartament nu respecta autorizatia de constructie:

1) Subsolul si parterul blocului aveau ca destinatie constructia unor locuri de parcare (40 in total), insa la subsol au fost construite boxe iar la parter apartamente.

2) Pe terenul de proprietate au fost autorizate 39 de locuri de parcare insa dezvoltatorul mai amenajeaza alte 10 locuri.

Ce actiuni am putea intreprinde noi (locatarii), ca macar acele 10 locuri sa se transforme inapoi in spatii verzi?

La sesizarea mea catre locuitorii blocului ca aceste locuri sunt amenajate ilegal, dezvoltatorul a spus ca ma va da in judecata pentru "ponegrire".

Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Vlad Tofan , utilizator 10:15, 21 Iunie 2021
1. se modifica proiectul si se reautorizeaza.....cu ceva artificii ale legilor si un plic cu continut potrivit, se poate
2. daca terenul este in proprietatea blocului.....dezvoltatorul nu mai are ce sa amenajeze, pt ca nu le poate vinde
locurile de parcare se vand cu nr cadrastral si terenul trebuie dezmembrat in loturi
Multumec pt raspunsuri,

Deci credeti ca daca in autorizatie sunt trecute un numar de x locuri, dezvoltatorul nu mai poate amenaja alte locuri de capul lui pentru ca nu le va putea vinde dupa?

Ma intrebam daca nu se practica la noi si vanzarea fara a mai merge la notar si semnarea unor acte?

Cred ca se vor gasi care accepta in locul banilor pentru parcare doar promisiunea dezvoltatorului ca e a lui si nu va parca nimeni pe acel loc...
nu e vorba de autorizatii

de ex. dezvoltatorul daca are un lot de 300mp langa bloc si il parceleaza in loturi de 12mp, primeste nr cadrastral pt fiecare si alea sunt locurile de parcare

el stie de la bun inceput cate locuri sunt(...in 99% din cazuri locul de parcare este undeva la 5m X 2,4m si e foarte simplu de calculat pt el

in planul cadrastral acel lot de teren este totuna cu terenul pe care e construit blocul sau este separat(daca e totuna inseamna ca e fiecare proprietar are cota parte(deci logic nu are ce sa vanda) iar daca e cu nr cadastral separat il poate vinde oricui doreste)

pe cine il duce mintea sa dea bani contra unor vorbe ca poate parca undeva anume......isi merita soarta si o sa-si ia adio de la bani si de la locul de parcare
Mulțumesc pentru răspunsul foarte bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare ioannaa ioannaa Buna ziua, Sunt in curs de cumparare al unui apartament intr-o constructie noua. Proprietarul blocului ofera si loc de parcare contra cost. Cu locul de ... (vezi toată discuția)
Construire casa horiabg horiabg Buna ziua, Undeva in cartierul 23August voi mosteni impreuna cu o matusa , de la bunici, 2 loturi de 250mp si respectiv 300mp. loturile sunt lipite si ... (vezi toată discuția)
Hcg 66/2006 - locul de parcare este al meu sau nu o data dobandita unitatea locativa? KuntaKinte KuntaKinte Locuiesc intr-un bloc construit a carui receptie a fost facuta in anul 2009. In autorizatia de constructie cat si in certificatul de urbanism dezvoltatorii ... (vezi toată discuția)