avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recalculare SOMAJ 2010?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recalculare SOMAJ 2010?

Am somaj din august 2009 calculat in raport de vechiul sal.min/economie de 600 lei.Acum,dupa majorarea sal.min la 705 lei mi se va mari si somajul meu?......:help:
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:48, 8 Februarie 2010
Punctul 3 nu e adevarat:salariul minim brut pe tara au zis aia de la TV ca s-a modificat la 705 lei.
Punctul 4 e f. neclar:cum adica"nu se aplica, la somerii proveniti din sistemul bugetar, calculul de 75% din 705 lei"?Nu inteleg ce vreti sa spuneti.
Eu am lucrat la o firma privata,am intrat in somaj in aug.2009 si mi s-a calculat somajul ca 75%x600+o suma ce depinde de salariul-medie pe ultimele 12 luni.
Acum,daca s-a modificat 600 la 705 ar trebui sa creasca si somajul..........daca nu fac asa sunt niste idioti...........gata.........terminati cu prostiile.........by!.........X-(
Interventie moderator:
:rtfm:
dgrsj:
1. Daca aveti incredere in "aia de la TV" nu mai apelati la noi!
2. Noi va dam raspunsurile in litera si spiritul legii si conform informatiilore pe care le avem de la institutiile care se ocupa cu asa ceva.
3. Ca ne convine sau nu, asta este alta problema.
4. Rog sa editati si sa modificati ultimul mesaj, in caz contrar il voi sterge. Nu este frumos sa ne jigniti pe noi, cei care avem acelasi statut ca si dvs. (salariat, somer, pensionar) si ne straduim sa ajutam pe semenii nostri.
Punctul 4 e corect:sunt de acord si de aceea imi cer scuze pentru formularea URATA.....................
E adevarat insa ca sunt constient totusi ca aveti dreptate,de aceea amaraciunea mea a crescut..................deh!........asa e viata...............in Romania.............oricum ...........sa ne dorim numai bine in 2010.................tuturora...............cu bine.......:)
Voi fi viitor somer, am o vechime de pana in 5 ani si nu gasesc pe nicaieri cate luni voi lua somaj in 2010! Ma puteti ajuta cu un raspuns? Multumesc!

1. Daca aveti intre 1 si 5 ani veti beneficia de indemnizatie o perioada de 6 luni.
2. Dupa ce se publica in M.O. noul act normativ cu somajul tehnic pe 2010 vom vedea despre ce este vorba.

Alte discuții în legătură

Somajul : s-a modificat ceva in ce priveste perioada maxima si calculul ajutorului ? letipop letipop 1. oug 28/2009 era aplicabila pana la 31.dec.2009. s-a prelugit cumva perioada de aplicare ? 2. care este salariul minim brut pe tara care se ia ca referinta ... (vezi toată discuția)
600 sau 705 Stefanpetrut Stefanpetrut Daca am inceput sa beneficiez de somaj din oct. 2009 dupa schema de calcul 75% din 600 +cotizatie functie de vechime si incadrare, tinind cont ca someri sunt ... (vezi toată discuția)
Plata somaj marinica71 marinica71 am o vechime in munca de 18 ani cate luni pot beneficia de ajutorul de somaj si ce suma? (vezi toată discuția)