avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua va rog o parere legata de urmatorul fapt ... ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua va rog o parere legata de urmatorul fapt ... la data ...

Buna ziua
va rog o parere legata de urmatorul fapt ...
la data de 27 mai 2021 am incheiat o " conventie " pentru achizitionarea unor aparate auditive performante de la o firma din localitate ( aparate la recomandarea integrala a audiologului ). S-a achitat un avans cu factura " avans comanda " si chitanta fiscala. Conventia prevede " produsul va fi livrat in maxim 7 zile " si printre altele " oferta este valabila timp de 30 de zile calculate de la prezentei conventii, iar in cazul in care cumparatorul nu ridica aparatul in acest interval ii va fi comunicat noul pret, daca este cazul ". S-a stabilit de comun acord o " data de eliberare " - 16 iunie 2021 - care nu s-a respectat "- am fost prezent la data programarii - aveti rabdare va anuntam noi telefonic ". Consider in acest moment ca intentia este de a fi scos in afara datei de 30 de zile pentru a putea fi taxat suplimentar desi nici pana acum la cca 23 de zile de la data " conventiei " nu am primit aparatele si nu exista o data certa. Pot doar presupune ca la data conventiei ar fi existat un discount consistent ( oferta promotionala ) si nu s-au comandat aparatele de catre persoana respectiva in timp util acest lucru ducand la cresterea considerabila a pretului aparatelor. Am inaintat o reclamatie la adresa de mail conform conventie si inca astept un raspuns.
va rog sa ma ajutati cu parerile d-voastra legate de cele prezentate.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 22:34, 19 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă aveți dovada unei sesizări este suficient ,rezultă ca dvs ati respectat termenii contractuali si ati vrut să ridicați produsele.Daca nu primiti.iun răspuns sesizati ANPC.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
In cazul in care contractul este încheiat între două societăți comerciale, nu veți avea posibilitatea sesizării ANPC. In schimb, daca furnizorul nu și-a respectat obligațiile contractuale, în funcție de prevederile contractuale, aveți posibilitatea să declarați rezoluțiunea contractului. Va stau la dispoziție!
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea masina cu cash - recuperare avans av11 av11 Buna ziua! Am dat comanda (pe persoana juridica) de un Logan la un dealer. Am platit aproximativ 75% din valoarea totala a masinii prin banca (OP), pe ... (vezi toată discuția)
Firma servicii online - problema newmanq newmanq Buna, Am gasit pe internet o oferta la o firma de gazduire online, oferta era doar pentru doua servicii online adica pentru gazduire web si gazduire radio. Eu ... (vezi toată discuția)
Am dat comanda de o mașină de peleti de la o firma. am semnat ... Stefania1202 Stefania1202 Am dat comanda de o mașină de peleti de la o firma. Am semnat contractul, am plătit avansul, dar în contrat se specifica data de livrare de 30 de zile. Au ... (vezi toată discuția)