avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cum se calculeaza corect la un PFA?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cum se calculeaza corect la un PFA?

Buna ziua ! Daca imi deschid un PFA si am venit brut anual de 400.000 ron (80.000 euro ) ,voi plati contributie la CAS mai mult de 7000 ron ? Sau cum se calculeaza corect .Imi puteti explica ce procentaj si ce taxe se platesc ? Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 20 Iunie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:44, 20 Iunie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La un pfa veti declara anual prin declaratia unica impozitul pe venitul din activitati independente 10% aplicat la venitul net (adica total anual venit incasat - total anual cheltuieli deductibile platite, fara contributiile sociale).
Separat, daca venitul anual net detaliat mai sus este peste plafonul a 12 salarii minime brute pe economie, veti declara in declaratia unica si veti plati obligatoriu contributia la sanatate (cass 10%) si contibutia la pensie (cas 25%). Procentele se aplica doar la valoarea plafonului.
Ultima modificare: Duminică, 20 Iunie 2021
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributi la un pfa pensionar omoro omoro Ce contributii trebuie sa platesc la stat daca o sa am un pfa si sunt pensionar si daca sunt mai mici decat in cazul unui srl in care as fi obligat sa fiu ... (vezi toată discuția)
Angajat cu cim cu venituri si dintr-o activitate independenta Constantin2021 Constantin2021 Buna ziua, Un angajat cu CIM care are venituri si dintr-o activitate independenta (agent de asigurari) are obligatia sa plateasca, pe langa impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Ce taxe plătesc în 2019 pentru veniturile realizate din pfa free34ar free34ar Dacă sunt angajata și am și un PFA, ce taxe plătesc în 2019 către statul român pentru veniturile realizate din pfa? (vezi toată discuția)