avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am achizitionat un apart.in Iasi in 06.2020 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am achizitionat un apart.in Iasi in 06.2020 cu promisiune ...

Buna ziua. Am achizitionat un apart.in Iasi in 06.2020 cu promisiune de v-c.am achitat integral si cf.acestui act trebuia sa incheiem contr.v-c in dec.2020.nici acum dupa 6 luni nu ne-a chemat sa incheiem c.v-c.si ne spun sa facem un act aditional ca pana la 15.12.2021 nu pot incheia acest contract.va rog sa-mi spuneti care este calea legala pe care putem actiona pt.a le cere penalitati pentru 1 an de zile intarziere.nu am incheiat acest act aditional si nici nu o vom face.va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2021
Maria nistor, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:39, 26 Iunie 2021
Inteleg ca ati incheiat un document/ contract in care ati facut m,entiuni legate de data incheierii contractului de v-c. In acest document trebuie sa existe capitol cu sanctiuni pentru nerespectare obligatii de catre parti, respectiv forta majora. Pot fi intelegeri amiabile, penalitati si/ sau actiuni in instanta.
Aceste prevederi trebuie aplicate de dvs.
In sectiunea Daune este prevazut doar faptul ca :daca vanzatorul nu mai vrea sa incheie contr.de v-c atunci va despagubi cumparatorul cu suma de 2500 euro si invers daca cumparatorul nu mai vrea sa cumpere il va despagubi pe vanzator cu 2500 euro.nu se face nici un fel de referire la faptul ca daca nu se respecta data inscrisa in primisiunea de v-c pt.incheierea contr. vor curge penalizari..
Fara aceste mentiuni privind termene nu puteti pretinde/ cere penalizari. Puteti apela la instanta, dar este greu de spus ce se va decide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in sept.2013 am incheiat o promisiune de v-c pt 3 ... Maria nistor Maria nistor Buna ziua. In sept.2013 am incheiat o promisiune de v-c pt 3 ha pamant arabil care era deja dat promitentului cumparator in arenda de multi ani.nu a fost ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune vanzare-cumparare ciprian_stanciu ciprian_stanciu Buna ziua, Am semnat un act de promisiune de vanzare-cumparare, in calitate de cumparator, pentru un apartament cu data scadenta de 30 Noiembrie 2015. ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa - probleme cu asiguratorul imobilului, costuri suplimentare credit bubby bubby Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat , am ajuns in momentul semnarii contractului de vanzare-cumparare a unui apartament prin credit Prima Casa.Toate ... (vezi toată discuția)