avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... bibliografie admitere magistratura
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

bibliografie admitere magistratura

Salut, m-am hotarat si eu sa dau examenul acesta, despre care multi spun ca e monstruos.
As dori sa stiu opiniile celor care au fost admisi.
Eu intentionez sa ma apuc de invatat de acum si vreau sa dau examenul doar in toamna, deoarece ptr. cel din primavara nu voi putea fi suficient pregatita.
Va rog sa imi spuneti daca conteaza foarte mult autorii dupa care voi invata.
La procedura civila nu este suficient daca citesc codul comentat si adnotat(il am al lui Les, ed.2005) ?
La civil am catile lui-Lupan-partea gen, Liviu Pop-reale, Statescu si Barsan -obligatii si vreau sa-mi cumpar Deak-succesiuni si contracte
La penal si proc pen inca nu am nimic-ce imi recomandati sa imi cumpar?
Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 08:03, 27 Ianuarie 2010
Mersi pt raspuns, citind pe forumul cu ex din noiembrie 2009 am vazut ca s-a luat in calcul ca vechime in specialitate si concediul pt ingrijirea copilului, daca e asa atunci sigur ma pot prezenta in toamna. Nici nu stiu daca sa ma bucur sau nu, la cat e de invatat.
da , in cazul meu a fost calculat la vechime si CCC ...
spor la invatat si bafta ...
scuze ca insist pe tema vechimii, dar sunt in aceeasi situatie cu carmen-miron....6 zile in minus pentru vechime. Oare SIGUR tin cont de durata concediului pentru crestere copil?
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
Karmina, utilizator
ENGFULL a scris:

da , in cazul meu a fost calculat la vechime si CCC ...
spor la invatat si bafta ...

Si eu cum pot afla daca se ia in calcul? Sa invat si daca e bine daca nu incerc in primavara 2011?
Si pt ca ai experienta imi spui si mie te rog Cartea de procedura civila a M.Tabarca care an 2009? Si la Pr Penala cartea lui Neagu din ce an?
Mersi mult de tot.
conform raspunsurilor CSM competenta exclusiva de a verifica si de a stabili indeplinirea conditiilor pt participarea la concurs , apartine comisiei de examinare ...
eu ti-am spus cum a fost in cazul meu , si nu vad niciun motiv sa nu se ia in calcul CCC si in celelalte situatii ,....
cea mai buna solutie pt tine si pt toti cei in aceeasi situatie , pt a fi siguri ca indeplinesc conditia si pt a nu se increde in opinia cuiva de pe forum , este sa depuna dosarul pt participarea la examen si comisia isi va spune parerea oficiala si singura apta sa produca un efect ...
in plus daca nu indeplinesti conditiile banii de pe taxa se restituie.... deci nu ai ce pierde ....
in legatura cu anul de aparitie al cartilor din bibliografie , parerea mea este ca cel mai bine este sa ai ultima editie ( cu toate modificarile ) ....
succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Bibliografie??? AlexandraAB AlexandraAB Buna ziua! Sunt studenta in anul III la drept si as dori sa-mi incerc si eu norocul (sau mai degraba cunostintele) la magistratura in 2011 asa ca va rog ... (vezi toată discuția)