avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota parte indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota parte indiviza

Buna seara.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat privind repartizarea costurilor conform cotei indivize de proprietate adica proportional cu suprafata utila a fiecarui apartament la un bloc de 30 apartamente care a fost reabilitat termic .
Problema este ca in momentul demararii proiectului de eficientizare energetica prin fonduri europene, 3 apartamente aveau peretii exteriori izolati cu polistiren, aceste suprafete izolate de catre proprietarii apartamentelor nu au fost cuprinse in proiect si nici in devize.
In baza acestui proiect au fost inchise cu geam termopan si 5 balcoane.
Cum se calculeaza in acest caz, de exemplu la apartamentele cu peretii exteriori izolati, cota parte indiviza ?
Proprietarii celor 3 apartamente vor trebui sa participe la costurile legate de acoperis, material decorativ, geamuri termopane montate pe casa scarii, etc.
Va multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2021
dumipaula1234@gmail.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:34, 28 Iunie 2021
cazul prezntat de dv repreinta situatie aparte deoarece execuatntul detine obligatia sa execute modernizarea si eficientizarea termica pe intreaga suprafata cu materiale cu aceiasi caracteristici tehnice,or daca se lasa o izolatoe veche aceasta nu asigura aceiasi protectie energetica
Daca,executantul a acceptat sa nu dezafecteze vechea izolatie ,atunci respectivii proprietari vor fi exonerati de la obligatia platii modernizare si eficientizare termica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica eugenmarianpopa eugenmarianpopa Buna ziua, In anul 2011 mi-am izolat apartamentul propietate pe cheltuiala mea. Blocul in care locuiesc are 4 etaje si pe scara 4 sau izolat pe banii ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica brezan brezan Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti: 1. Pt. reabilitarea termica a blocului in care locuiesc este nevoie de autorizatie de constructie emisa de primarie si ... (vezi toată discuția)
Returnare bani termopane Ana24M Ana24M In prezent, blocul in care locuiesc se afla in curs de reabilitare termica. Cineva mi-a spus, la un moment dat, ca proprietarilor care vor sa-si pastreze ... (vezi toată discuția)