avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Mai este nevoie de cenzor?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Mai este nevoie de cenzor?

Bună ziua.O asociație are 3 membri, care fac parte din Adunarea Generală si Consiliul Director. Mai este nevoie de cenzor?
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:29, 1 Iulie 2021
Nu.
Legea prevede ca numai la peste 15 membri e nevoie la asociatii de cenzor. Prin urmare nu se pune problema unei obligativitati. Daca asociatia doreste, poate sa isi aleaga si un cenzor ( trebuie sa fie persoana care nu face parte din CD, si poate fi si nemembru) insa la actualul numar de membri e doar o optiune nicidecum o obligatie.
Organul de control este cenzorul nu?
la ONG-uri,. denumirea organului de control intern este "CENZOR" respectiv "COMISIE DE CENZORI"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificarea presedintelui asociatiei Morisca Morisca Verificarea activitatii presedintelui unei asociatii corale se face doar de catre membrii fondatori sau se sesizeaza Curtea de Conturi cu privire la activitati ... (vezi toată discuția)
Dreptul de control in cadrul asociatiei roxana.dobrea roxana.dobrea Buna ziua! Am urmatoarea speta la care judecatoria mi-a transmis citatie prin care solicita depunea statutului asociaţiei refăcut în conformitate cu disp. ... (vezi toată discuția)
Consiliu director , adunare generala , presedinte la o asociatie non-profit Adryan.D Adryan.D Zilele acestea m-am documentat si mai bine si aici pe site-u dar si pe google si sunt oarecum nelamurit de aceea pun intrebarea pentru a ma lamuri foarte ... (vezi toată discuția)