avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o speta ...

Buna ziua! Daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o speta v-as fi foarte recunoscatoare.
Am fost sunata de adiministratia blocului si mi s-a comunicat ca un apometru radio de apa calda (baie) nu transmite consumul de apa. Administratia blocului m-a anuntat acum 4 luni de zile. Am contactat furnizorul, a venit, a verificat si mi-a comunicat faptul ca nu s-a transmis consumul de acum 5 ani zile si au pretentia ca eu sa platesc cei 400 m consumati in acesti 5 ani. Mie nu mi se pare normal sa platesc acesti bani din momentul in care eu nu am fost anuntata ca nu functioneaza si de asemenea nu aveam cum sa imi dau seama ca este defect deoarece:
- apometrul in casa inregistreaza - dar se pare ca la ei nu transmite
- intretinerea pe scara blocului este afisata per total apa calda ( bucatarie + baie) si luna de luna eu aveam consum deoarece cel de la bucatarie functiona
As vrea sa stiu daca aociatia m-ar putea obliga sa platesc acest consum avand in vedere ca ei nu au facut vreo sesizare catre mine in acest sens. Asa cum am spus am fost anuntata de catre ei abia acum 4 luni. Multumesc frumos!
Multumesc pt. raspuns! O singura persoana locuieste.

romanulnevoias a scris:

În 5 ani la baie ar rezulta un consum mediu pe lună de 6.66 mc apă caldă fără a pune la socoteala si consumul de
la bucătărie.
De curiozitate câte persoane locuiesc în apartament ? Eu cred ca devină în principal ar fi firma care care administreaza contoarele care nu a sesizat că la baie nu se transmite nici un cosum timp de 5 ani și asociația de locatari,în speța administratorul. De platit o să-i platiți că doar dvs. ia-ți consumat.Cereți asociației să-i plătiți în rate.

@hob Multumesc pt. apreciere! Adevarat, i-am dat dnei/drei cel mai bun sfat deoarece fiind in litigiu cu asociatia are nevoie de un avocat. Dvoastra ce i-ati recomanda, un croitor?! Ati inceput bine, dar ati dat-o-n bara la final. N-aveti de unde sti ce si cat ii vor cere cei de la asociatie, poate n-ar trebui sa plateasca, nici asta n-o stiti! O consultatie la un avocat are rolul de a o ajuta sa stie pasii pe care-i are de facut pt. a-si proteja interesul propriu si nu pe cel al asociatiei. P.S. Cred ca stiti ca dumneaei plateste serviciul de transmitere a datelor la distanta, dar se pare ca a platit degeaba! Un avocat ar manca o paine si de aici.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ii vor cere contravaloarea celor 400mc...nici mai mult si nici mai putin.....nu au la ce sa puna penalizari pentru ca nu pot modifica lista de intretinere retroactiv
avocatii vor manca o paine dar tot din banii ei.....in instanta nu umbla cainii cu covrigii in coada si nici nu se dau despagubirile vazute prin filmele americane

si de ce nu ar trebui sa plateasca?nu e consumul ei?se poate scadea o parte din costul taxei de citire dar mc de apa tot aia raman de plata

eu zic ca in orice instanta o sa plateasca consumul ala si in functie de judecator si o durata a procesului de 15luni o sa mai plateasca inca pe atat penalizari,avocatul ei , cat si avocatul asociatiei............deci ori plateste acum 3000ron ori peste 10000ron anul viitor daca are noroc si se termina procesul
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iulie 2021
hob, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vina e a firmei care face citirile apometrelor.Ei trebuie sa plătească pentru ca nu si-au făcut treaba pentru care au fost plătiți luna de luna și nu au sesizat ca un contor nu transmite!Încercați o mediere cu firma pt ca ei știu ca e greșeală lor.Daca nu ajungeți la o înțelegere cu ei atunci ii dati în judecata sau ii reclamati la OPC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometru Claudiu_1010 Claudiu_1010 Stau cu chirie intr-un apartament cu centrala pe gaz. De la centrala vine o conducta de apa calda pana la baie, unde a fost lasat un apometru in functiune. ... (vezi toată discuția)
Unde pot verifica apometrul daca a inregistrat corect? ContSters115342 ContSters115342 buna seara,am apometre in apartament din anul 2006,in apartament au locuit copii care nu au citit aceste apometre ,platind la pausal in toti acesti ani. citind ... (vezi toată discuția)
Pausalul ank 1 ank 1 Anca , Braila Va rog ,sa ma lamureasca si pe mine cum este cu pausalul la apa rece(apa calda nu este la bloc).Stau singura intr-o garsoniera de un an de zile ... (vezi toată discuția)