avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pentru prima oara infiintez PFA servicii IT.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pentru prima oara infiintez PFA servicii IT.

Salut,

Pentru prima oara infiintez PFA. Ofer servicii IT. Am sediul in cluj. Va rog ajutati-ma cu cateva raspunsuri la urmatoarele:
1. Dat fiind ca depasesc 12 salarii minime pe an, ce impozite voi plati la stat, procentual ?
2. Am citit despre impozit pe baza de norma de venit. Pot sa platest pe Norma de venit in loc de venitul real? Norma de venit pe ar fi Cluj e de 2 ori mai mica decat venitul real.
3. Incerc sa aflu cai prin care as plati mai putine impozite la stat ca si PFA, sunt nou si e probabil sa fac greseli, ce recomandari imi puteti oferi ca sa platesc mai putine impozite ?

Fiecare raspuns e mult apreciat!
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:36, 2 Iulie 2021
Impozitarea pe venit real in activitati independente este 10% aplicat la venitul anual net adica total venit incasat - total cheltuieli deductibile platite (fara contributiile sociale).
Impozitarea pe norma de venit in activitati independente este 10% aplicat la valoarea normei de venit corespunzatoare codului caen autorizat in judetul dumneavoastra.
Contributiiile sociale 10% cass si 25% cas (daca trebuie platite) se calculeaza aplicand procentele doar la valoare plafonului celor 12 salarii minime.
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2021
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit + venituri din chirii. cum se impoziteaza? SpF2016 SpF2016 Sunt inregistrat ca PFA cu norma de venit. Platesc si contributii la CAS si CASS. As vrea sa dau un apartament in chirie (pe termen lung, nu in scop turistic) ... (vezi toată discuția)
Impozitare activitate pfa EmanuelPop EmanuelPop Buna ziua, Vreau sa infiintez un PFA pentru a oferi servicii IT care vreau sa il incadrez ca platitor norma de venit insa tot anul acesta (2018) am incasat si ... (vezi toată discuția)
Activitate pe pfa BogdanCe BogdanCe Buna ziua. Urmeaza sa lucrez in curand pe baza de PFA. La un venit brut de aproximativ 2.500 RON /luna care forma de PFA ar fi optima? Am auzit diverse ... (vezi toată discuția)