avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Împrumut fără acte Am împrumutat 12000 de euro de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Împrumut fără acte Am împrumutat 12000 de euro de la un vecin. ...

Împrumut fără acte
Am împrumutat 12000 de euro de la un vecin. I am restituit 9000 de euro însă de ceva vreme nu mai am posibilitatea de a pune bani de-o parte. Soțul meu a decedat iar fiica mea are nevoie de sprijin financiar pentru facultate.
Vecinul m-a presat sa ii dau restul de 3000 de euro și nu accepta plata în tranșe. De câteva zile îmi spune sa ii trec un teren pe nume însă valoarea acestuia este mult peste suma datorata (60000 euro).
Ce risc din punct de vedere legal dacă nu ii pot restitui banii?
Cum îl pot face sa mai aștepte sau să accepte plata în transe?
Cel mai recent răspuns: Constantin Brancoveanu , utilizator 13:48, 26 Iulie 2021
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sub nicio forma nu ii treceti terenul pe nume, practic se face cu o proprietate pt 3000 de euro.
faceti bine si dati-i bani cat sa coborati datoria sub 10 mii de lei.
nu riscati decat sa va dea in judecata si sa fiti executata silit, nu e un capat de tara. Daca aveti venituri, vi se va pune popriere pe salariu. Daca datoria nu depaseste 10 mii de lei, nu se pot urmari imobilele.
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2021
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va mulțumesc mult pentru răspuns
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Executarea silita se poate face in urma unei hotarari judecatoresti definitive. Daca nu exista document incheiat intre parti, pentru imprumut si nici martori, iar dvs. nu recunoasteti ca ati imprumutat (incorect din punct de vedere moral, caci ati primit un ajutor de la vecinul de buna credinta ca-i restituiti suma, la termen), nu avem de unde sa stim daca instanta va dispune sau nu executarea silita.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
pana la executarea silita, sigur ca trebuie sa obtina o hotarare, un titlu executoriu, deci va veti judeca si asta va dura, dar nu inseamna ca in final nu ajungeti la executare la pachet cu cheltuielile de judecata si de executare.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa ii comunicati ca singura modalitate de restituire este in rate. Pana la urma, daca ii dati o rata de 200 de euro pe luna, intr-un an de zile se achita datoria. Daca nu accepta, nu are ce sa faca pe termen scurt. Pe termen lung, trebuie sa va actioneze in instanta, sa probeze imprumutul si de abia dupa ce obtine titlul executoriu poate sa va execute silit (bunuri mobile, imobile, etc).

In ceea ce priveste terenul, sub nicio forma nu ar trebui sa ii vindeti terenul pentru suma de 3000 euro. Daca doriti cu adevarat sa il vindeti catre vecin, puteti sa il vindeti la pretul pietei - datoria de 3000 euro. Succes.

Alte discuții în legătură

Am dat bani in imprumut. ii mai pot recupera? deeaSB deeaSB Am dat bani ( 1500 Euro) in imprumut la o \" prietena\". Acum un an de zile.Banii erau dintr-un credit de nevoi personale. M-a tot dus cu vorba ca mii da, ... (vezi toată discuția)
Imprumut fara contract notarial Luiza G Luiza G Buna ziua, am imprumutat de la o prietena suma de 10000 lei fara a incheia un contract notarial (la detalii transfer a fost scris imprumut). Din pacate nu am ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati adrianovici adrianovici Buna ziua.Acum un an de zile am incheiat la Biroul Notarilor Publici un \"Contract imprumut bani\" prin care am imprumutat unui individ X o suma de bani. In ... (vezi toată discuția)