avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am dat bani in imprumut. Ii mai pot recupera?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am dat bani in imprumut. Ii mai pot recupera?

Am dat bani ( 1500 Euro) in imprumut la o " prietena". Acum un an de zile.Banii erau dintr-un credit de nevoi personale. M-a tot dus cu vorba ca mii da, ca-mi plateste rata etc. Nu am vazut bici un ban si mie tot mai greu cu rata. Ce as putea face? Nu am bani si timp sa o dau in judecata. Si nu am facut nici un act. Politia m-ar putea ajuta? Astept sugestii. Sunt disperata!
#-o

Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 15:35, 6 August 2009
Daca n uaveti nimic semnat de prietena dvs ca aprimit acesti bani si se angajeaza sa vi returneze, din pacate n uaveti ce face. Politia nu are stributii in acest sens.

Daca exista o chitanta de mana, o hartie semanta de prietena dvs. numa iin instanta puteti rezolva.

Nu este de competenta Politiei, singura autoritate care va poate ajuta este instanta de judecata, la care inteleg ca nu vreti sa apelati. De subliniat ca si in cazul acesta este destul de dificil intrucat intre parti nu s-a redactat nici un inscris, nmotiv pentru care va trebui sa probati, in eventualitatea unui litigiu ca debitul exista, mai precis sa aveti ceva dovezi, martori ca i-ati dat banii prietenei dvs.
Asa cum sustineti d-voastra. este cam dificil sa va recuperati banii, in conditiile in care nu aveti un act scris, fie el si de mana, pentru ca acesta putea constitui in cazul in care ati fi apelat la instanta de judecata un inceputa de dovada, alatuir de martorii pe care i-ati fi chemat in sprijinul vcauzei d-voastra.

Va sfatuiesc sa cereti "prietenei" dumneavoastra sa mergeti acum la un notar si sa intocmiti un act autentic de imprumut, care sa constituie titlu executoriu. Ararati notarului suma imprumutata si explicatii situatia prin care treceti si, mai ales, subliniati recunoasterea de catre "prietena" a faptului ca va datoreaza bani. Stabiliti o data exacta de restituire si eventual precizati garantii materiale pe care le-ar putea acorda persoana imprumutata. In cazul nerestituirii la termenul fixat, veti putea trece la executarea silita in baza acestui act - titlu executoriu.
Asa cum v-au spus si colegii mei, in situatia descrisa de dumneavoastra nu aveti alta sansa acum decat sa va judecati pentru recuperarea banilor si doar daca veti proba imprumutul, veti obtine o hotarare judecatoresca care va fi actul - titlu executoriu in baza caruia sa treceti la executarea silita a creantei dumnevaoastra.
Solutie Vezi bancul de mai jos

Unui avocat ii este cerut sfatul de catre un camatar:
-Cum imi pot primi cele 30 milioane inapoi de la Ionescu. Daca eu mi-am pierdut chitanta de imprumut?
-Scrieti-i o scrisoare si spuneti-i sa va trimita odata cele 60 milioaneimprumutate.
-Bine dar eu i-am imprumutat doar 30 milioane!
-Tocmai asta vrem sa obtinem de la el, o dovada scrisa ca va datoreazadoar 30 milioane...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa-mi recuperez banii dati imprumut? elena_xi elena_xi Buna ziua, Acum un an si 3 luni le-am imprumutat unor prieteni suma de 9000 euro. Am contract de imprumut semnat intre parti si chitanta de mana cu 2 ... (vezi toată discuția)
Imprumut notar ionutt50 ionutt50 Buna ziua.Am imprumutat cu contract la notar un prieten pentru 30 zile ultima zi find 31 10 2014,acesta nu are bani s-a m-i restituie,in contract se specifica ... (vezi toată discuția)
Ajutor - imprumut acordat unui prieten hultuana hultuana Am avut un prieten care imi datora bani(eu i-am dat banii fara nici un act). El mi-a returat suma in contul de banca. Acum el zice ca ma da in judecata ca are ... (vezi toată discuția)