avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract cu o alta firma RO pe limba engleza. Legal?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract cu o alta firma RO pe limba engleza. Legal?

E legal sa am un contract cu o alta firma romaneasca pe limba engleza?
Pentru inchirierea unui apartament am colaborat cu o firma locala.

Au zis ca au mai multi clienti straini si contractul intre noi va fi pe limba engleza. Este legal sa am contractul in limba engleza?
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2021
gistra, utilizator
Noul Cod civil prevede:
Art. 1182 Încheierea contractului
(1) Contractul se încheie prin negocierea lui de către părţi sau prin acceptarea fără rezerve a unei oferte de a contracta.
(2) Este suficient ca părţile să se pună de acord asupra elementelor esenţiale ale contractului, chiar dacă lasă unele elemente secundare spre a fi convenite ulterior ori încredinţează determinarea acestora unei alte persoane.
(3) În condiţiile prevăzute la alin. (2), dacă părţile nu ajung la un acord asupra elementelor secundare ori persoana căreia i-a fost încredinţată determinarea lor nu ia o decizie, instanţa va dispune, la cererea oricăreia dintre părţi, completarea contractului, ţinând seama, după împrejurări, de natura acestuia şi de intenţia părţilor.


Avand in vedere ca ambele parti au nationalitate romana, nu inteleg de ce contractul trebuie incheiat intr-o alta limba. Legea nu prevede in mod expres incheierea contractului in limba romana, ci doar negocierea clauzelor si acceptarea ofertei.
Puteti notifica in scris locatorul, cu confirmare de primire, sa va comunice contractul in limba romana deoarece nu aveti cunostinte de limba engleza, deoarece nu intelegeti clauzele contractului si nu stiti ce ati semnat.
Succes!
Buna ziua,

Contractul trebuie incheiat in limba romana, conform legii.

Sunteti roman, iar societatea are sediul in Romania.

Solicitati efectuarea unei traduceri, a contractului, lecturati atent clauzele contractuale.

Contractul trebuie sa fie rezultatul acordului de vointa al partilor semnatare.

Daca apreciati o clauza ca va este defavorabila, solicitati modificarea sau indepartarea ei.

Puteti fi asistat de un avocat, la momentul semnarii contractului.

Acesta poate analiza , in detaliu, clauzele contractuale, si va poate consilia in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limba care guverneazã contractul dave26 dave26 Bună Ziua, În situaţia în care o firmă română încheie un contract de furnizare de utilaj cu o S.C. din altă ţară U.E., limba ce guvernează ... (vezi toată discuția)
Este legal să semnez un contract de munca în engleză? Gabi Chirila Gabi Chirila Buna ziua! Este legal sa semnez un contract de munca in engleza? Multumesc frumos pentru un raspuns urgent! (vezi toată discuția)
Curtea de arbitraj din viena Simonatrader Simonatrader Buna ziua! Va solicit un sfat din experienta si cunostintele dvs: am un potential client extern (Cehia) care imi solicita insistent ca la art Litigii din ... (vezi toată discuția)