Donatia facuta dupa inaintarea procurii?
Buna ziua, eu si fratele meu am mostenit o casa la tara. Eu am depus deja procura la Bonn pentru un alt mandatar. Casa nu are cadastru,dar am vorbit cu o firma si stiu pretul. Acum vrea fratele sa-mi doneze partea lui din succesiune. Vreau sa stiu daca pot obtine procura asa, pe cota parte a mea? Si dupa ce platesc cadastrul eu, sa faca el donatia la notar. Si cand se va vinde, arat si actul de donatie, deci imi revine tot!! Nu doar cota parte. Problema este ca dureaza mult cadastrul,iar procura la Bonn e in prelucrare. Multumesc anticipat.
Multumesc! Deci normal trebuie la Bonn depusa inca o cerere de acceptare a donatiei? Si daca acum nu este facuta inca donatia,ce sa arat acolo? Deci o donatie trebuie acceptata,altfel nu e valabila la notar?Eu nu am făcut încă procura speciala, am depus doar actele, aștept un termen. Dacă îmi trebuie și donația la Bonn, trebuie să amân deci tot.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Contractul de donatie (Cand se va incheia), trebuie semnat de ambele parti.
Si de frate, care va da/doneaza si de dvs, care primiti donatia.
Deci, este necesara o procura, prin care sa imputerniciti pe altcineva din Romania sa accepte donatia de la frate si implicit sa semneze contractul de donatie.
Exact asa spuneti la Consulat/Ambasada.
In momentul de fata, dvs nu ati facut decat o procura pentru vanzare.