avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua. As dori sa divortez. Se poate divorta fara ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua. As dori sa divortez. Se poate divorta fara ca unul ...

Buna ziua. As dori sa divortez. Se poate divorta fara ca unul dintre soti sa se prezinte in instanta? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:35, 5 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă sunteți reclamanta trebuie sa fiti prezenta în instanță,dacă va referiți la parat prezenta acestuia nu este obligatorie,trebuie doar să fie citat.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate divorța în lipsa soțului vinovat de divorț.
Procesul curge și fără prezenta pârâtului.
Sa aveți neapărat unul sau doi martori pentru audiere.


Claudiu Lascoschi
BUCUREȘTI
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde in ce situatie va aflati si la care dintre cele doua parti va referiti, insa in principiu prezenta partilor la divort este obligatorie.
Exista insa si unele exceptii prevazute de textul de lege ( art.920 al.1 c.proc.civ) si anume de exemplu daca aveti calitatea de reclamanta si aveti resedinta in strainatate, puteti sa nu va prezentat personal, insa va fi necesar sa fiti reprezentata de un avocat/mandatar.
Art. 920
Prezenţa personală a părţilor
(1) În faţa instanţelor de fond, părţile se vor înfăţişa în persoană, afară numai dacă unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicţie judecătorească, are reşedinţa în străinătate sau se află într-o altă asemenea situaţie, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfăţişa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator.
..........................................................................
Daca aveti calitatea de parata si va aflati intr-o situatie similara, va puteti prezenta personal, va puteti angaja un avocat sau nu daca nu doriti.
Daca insa aveti calitatea de reclamanta si va aflati in tara, deci nu in situatia aratata mai sus, puteti divorta daca paratul nu se prezinta, insa procedura de citare sa fie legal indeplinita, urmand sa probati motivele de divort, alaturi de un avocat sau personal dupa cum optati.

Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2021
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu doi minori c_onucu c_onucu Am si eu o nelamurire: de ce la prima infatisare in cazul unui divort cu doi minori este necesar sa se prezinte amandoi parintii chiar daca au avocat? Este ... (vezi toată discuția)
Avocat divort l4ur4p l4ur4p As dorii sa inputernicesc un avocat pe raza Bucuresti pentru a se ocupa in lipsa mea de intregul proces de divort,ce pasi trebuie urmati pentru a fi posibila ... (vezi toată discuția)