avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare-corectare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare-corectare titlu de proprietate

După ce am ieșit la pensie, având timp liber mai mult, m-am hotărât să pun în ordine și legalitate cele ce țin de proprietățile pe care eu împreună cu frații mei și cu mama mea le avem, și pentru care deținem titluri de proprietate. După ce am lichidat toate datoriile referitoare la impozite, am identificat terenuri și efectuat măsurători având ca obiectiv să înscriu la cartea funciară fiecare proprietate, m-am lovit de o problemă care în mod normal ar trebui să aibă o soluție rapidă, simplă și corectă, mai ales că în niciun caz nu intru în conflict cu vecinii, și nu luăm ce nu ni se cuvine de la nimeni, mai ales că pe 3 laturi vecinii sunt străzile satului de mai bine de 80 de ani. Dar nu este așa. Am constatat că titlurile de proprietate, fără excepție, conțin greșeli de două feluri: tarlale/loturi greșit înscrise pe titluri, respectiv suprafețe diferite față de cele reale măsurate de firma autorizată pe care am angajat-o, în cazul titlului meu pe care este înscris lotul cu casa și grădina suprafața din titlu este mai mică cu 1,8 ari decât cea măsurată. Informându-mă, mi s-a spus că am două alternative: 1, dau titlul în judecată, iar rezultatul poate fi obținut la o dată imposibil de previzionat (1...4...5 ani ????), sau dau o declarație notarială prin care sunt de acord cu valorile măsurate și astfel pierd din proprietate. Oricum, titlul trebuie trimis prin Primărie pentru corectare din cauza erorilor de consemnare a tarlalelor. Cum este mai bine de făcut pentru a apuca, în această viață, să văd lucrurile puse la punct?
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2021
ioanacatrinei, utilizator
Buna ziua,
Daca va convine sa pierdeti din proprietate, este buna si varianta a doua ( de acord cu valorile masurate) , daca nu va convine aveti prima varianta: actiune in instanta. Dar, opinia mea este ca nu are cum sa dureze 5 ani! este exagerat de mult.
Cand am avut astfel de cazuri, a durat cel mult 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe fond funciar --intabulare la cf dupa iesire din indiviziune prin decizie din instanta. CeciliaG CeciliaG Buna ziua , Incerc sa formulez cit mai pe scurt intrebarea mea pe \"o speta \" de fond funciar care e luuunga : Avem cazul unui teren agricol de ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa se procedeze in cazul in care doua comune, isi au granituirea trasata gresit baza baza cum ar trebui ca doua comune sa-si schimbe granituirea, deoarece o localitate are suprafata de teren in comuna vecina, iar comuna vecina are suprafete de teren ... (vezi toată discuția)
Rectificare limita cadastrala si suprafata teren cpypst cpypst Buna ziua, Pentru un teren intravilan pe care il am in proprietate, exista un surplus de teren intre lotul meu si cel al vecinului, care nu figureaza ca ... (vezi toată discuția)