avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sot supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sot supravietuitor

buna ziua, as vrea sa obtin o informatie: sotul supravietuitor ( in concurs cu descendentii defunctei) mosteneste 1/4 din absolut toate bunurile defunctei sau numai din bunurile dobandite impreuna in timpul casatoriei. Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Cota de 1/4 se raportează la toate bunurile defunctului.

Cu stima.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1/4 se raportează la întregul bunurilor proprii ale soțului decedat și la jumătate din bunurile comune. Cealaltă jumătate din bunurile comune aparține soțului rămas în viața
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2021
raluk0207, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect. Pentru bunurile dobândite in timpul căsătoriei se procedeaza la lichidarea regimul matrimonial, act care se încheie de notarul public intre soțul supraviețuitor si moștenitori, iar jumătatea care se cuvine defunctul in urma lichidării se include in masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa mama Borza Borza Dupa decesul unuia dintre soti, sotul supravietuitor mai are un fiu. Acest sot supravietuitor poate instraina imobilul fara ca fiul sa isi dea acordul. ... (vezi toată discuția)
Mostenire alinapauna alinapauna in cazul in care parintii a 2 copii au o locuinta si unul din parinti decedeaza,care vor fi cotele parte a fiecarui copil si respectiv a mamei cand se va face ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)