avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic Dacă o instituție publica are ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic Dacă o instituție publica are angajat consilier ...

Consilier juridic

Dacă o instituție publica are angajat consilier juridic mai are dreptul sa încheie contract cu un avocat pentru procesele din instanța?daca nu, va rog un temei legal
Multumesc
Cel mai recent răspuns: veronicam , utilizator 11:43, 15 Iulie 2021
Sigur ca poate angaja si un avocat.
Poate considera ca, consilierul juridic angajat nu are suficienta experienta pentru procesul/procesele respective.
Nimic nu impiedica insititutia publica sa aiba o colaborare cu un avocat, chiar daca are angajat jurist.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 26/2012
art.I
(1) Autoritățile și instituțiile publice ale administrației publice centrale și locale, indiferent de modul de finanțare și subordonare, societățile naționale, companiile naționale și societățile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum și regiile autonome care au în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică nu pot achiziționa servicii juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare.

(2) În situații temeinic justificate, în care activitățile juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare, necesare autorităților și instituțiilor publice prevăzute la alin. (1), nu se pot asigura de către personalul de specialitate juridică angajat în aceste entități, pot fi achiziționate servicii de această natură, în condițiile legii, numai cu aprobarea:
a) ordonatorilor principali de credite pentru autoritățile și instituțiile publice ale administrației publice centrale;
b) consiliilor locale, consiliilor județene sau Consiliului General al Municipiului București, după caz, pentru autoritățile și instituțiile publice ale administrației publice locale.

.....
Mulțumesc pt răspuns, dar dacă avem post de jurist nu se mai aloca fonduri pt contract extern., iar Curtea de Conturi insista sa angajam jurist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

- ce înseamnă : că un contract de asistenţă juridică este ... oanaportar oanaportar - ce înseamnă : că un contract de asistenţă juridică este pro bono ? Bună ziua. Instituția noastră are un litigiu cu un angajat. Instituția ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare/ contract prestari servicii annaanei annaanei Buna seara, va rog, am nevoie de o lamurire. O firma de consultanta, poate incheia o forma de colaborare/ contract de prestrai servicii cu o institutie ... (vezi toată discuția)