avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Care este valoarea prag de deschidere a procedurii de ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Care este valoarea prag de deschidere a procedurii de insolventa, ...

Care este valoarea prag de deschidere a procedurii de insolventa, in contextul in care firma doreste sa-si declare singura insolventa?
Cel mai recent răspuns: mroby , utilizator 07:27, 13 Iulie 2021
art. 72. din Legea 85/2014 -"valoarea-prag reprezintă cuantumul minim al creanţei, pentru a putea fi introdusă cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă. Valoarea-prag este de 50.000 lei atât pentru creditori, cât şi pentru debitori, inclusiv pentru cererile formulate de lichidatorul numit în procedura de lichidare prevăzută de Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru creanţe de altă natură decât cele salariale, iar pentru salariaţi este de 6 salarii medii brute pe economie/salariat."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot baga firma in faliment are darorii la stat marfdumyint marfdumyint Buna ziua ammo societate infiintata in2013 deniu Transport de marfuti internationale SRL din motive persona le nu mam ocupat de ia nu producea bani are ceva ... (vezi toată discuția)
Insolventa elensa elensa Buna seara, Care este pragul minim cind un creditor poate sa iti declare insolventa? Mutumesc! (vezi toată discuția)
Dizolvare societate Universul_tau Universul_tau Buna seara, Imi puteti spune, va rog, daca o societate care are datorii poate fi dizolvata printr-o cerere adresata instantei de judecata? Mentionez faptul ... (vezi toată discuția)