avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate fi o persoana infiata subiectul unei mosteniri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate fi o persoana infiata subiectul unei mosteniri din partea parintilor biologici?

am fost infiata in 1988 cu schimbarea certificatului de nastere pe parintii adoptivi,practic cu drepturi depline ,ma intereseaza daca pot veni la mostenirea parintilor biologici intrucat mama mea a decedat inainte de a fi adoptata ,am fost trei frati -tatal a decedat dupa infierea mea ,cei doi frati vor sa vanda casa parinteasca iar eu nu sunt de acord consider ca mi s-arcuveni o cota de 1/5 din mostenire din partea mamei decedatainainte de infierea mea .V-as ruga sa-mi relatati cum stau lucrurile legal prin ochii profesionistilor in legi .-multumesc mult
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2021
savel.dragos@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: savel.dragos@yahoo.com , utilizator 10:15, 15 Iulie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
ma intreb de ce ar fi tardiv acum si ce lege i- mi anuleaza dreptul asta . cu tot respectul .

de ce sa fie tardiv? nu va anuleaza nimeni dreptul ca legea e de partea dvs
Mergeti la notar si daca va trimite la plimbare , veti continua dezbaterea mostenirii dupa mama, in instanta.
Va rog sa reveniti cu raspunsul notarului.
Poate aveti noroc si nimeriti un notar competent, nu numai teritorial.
cu tot respectul -multumesc ,mai rasare soarele si in zona noastra .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de adoptie s-a facut? abby abby O persoana a fost adoptata dupa ce a implinit 14 ani , de care fratele tatalui firesc , in anul 1957 . A ramas valabil certificatul de nastere al adoptatului ... (vezi toată discuția)
Drept succesoral cameliaborangic cameliaborangic Un copil infiat de matusa sa (sora mamei biologice), are dreptul la mostenire de la ambele parti (si de la mama biologica si de la matusa), daca nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Copilul infiat mosteneste averea tatalui biologic? Alenc Alenc Un copil infiat de cel de-al doilea sot al mamei, dupa moartea tatalui biologic, poate participa la masa sucesorala a acestuia? (vezi toată discuția)