avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Ce se intampla daca mama mea nu se prezinta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Ce se intampla daca mama mea nu se prezinta la notar ...

Buna ziua! Ce se intampla daca mama mea nu se prezinta la notar in cazul dezbaterii mostenirii unei surori decedate recent?Isi pierde calitatea de mostenitor?Mentionez ca nu a reusit sa se inteleaga cu ceilalti doi frati in aceasta privinta,ca atare,nu se prezinta la data stabilita de notar pentru dezbatere.
Cel mai recent răspuns: Daniela2275 , utilizator 12:08, 18 Iulie 2021
Nimeni nu poate fi obligat sa primească o moștenire dar daca dorește să participe la succesiune trebuie sa își exprime opțiunea in termenul legal de 1 an de la decesul defunctului.

Asta inseamna ca trebuie sa se prezinte la notar si sa-si exprime optiunea de a primi mostenirea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarul va suspenda cauza succesorala si va indruma partile sa se adreseze instantei.
Cel mai probabil, celelalte rude o vor chema in judecata pe mama dvs, iar daca citata fiind, nu se va prezenta nici acolo, se va judeca in lipsa, iar partajul va fi dispus de instanta.
Da trebuie sa se prezinte la notar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu se prezintă mai mult ca sigur ceilalți frați o vor chema in instanța.. E recomandat totusi să dea o declarație expresă de acceptare a moștenirii la orice notar ..

Alte discuții în legătură

Unde ma adresez si ce acte am nevoie pentru obtinerea certificatului de mostenitor cuziamusia cuziamusia ce acte am nevoie si unde trebuie sa solicit eliberarea unui certificat de mostenitor? (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul unuia din parinti georgetag georgetag va rog frumos sa ma ajutati urgent intr-o problema de susccesiune a decedat tatal sotului meu acum 2 luni si vrea sa stie daca nu se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)
Acceptare succesiune Barzote Barzote Buna ziua, Pot deschide singur acceptarea succesiunii la notar fara ca ceilalti mostenitori sa fie prezenti ? Fac acest lucru deoarece ceilalti nu sunt ... (vezi toată discuția)