avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua... Mi a fost emisa o scrisoare medicala de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua... Mi a fost emisa o scrisoare medicala de risc de ...

Buna ziua... Mi a fost emisa o scrisoare medicala de risc de la medicul ginecolog pentru raportul de medicina muncii. Cei de la medicina muncii mi au spus ca nu imi pot emite un alt raport, deoarece am avut unul emis cand am înștiințat firma ca sunt gravida in 6 săptămâni si au spevicificat ca nu este cazul de risc. Acum am 22 de saptamani si de la medicina muncii mi sa spus ca nu pot intra in risc, ca nu pot emite un alt raport, chiar dc ginecologul considera un risc. Nu ma poate ajuta, decat sa mi dea medicul ginecolog pana la 180 de zile de cm daca vreau. Alta solutie nu există.Mi a recomandat sa incerc sa iau concediu medical ca oricum este si mai bn platit desi stiam ca ambele au 75la suta. Medicul de familie mi a spus ca imi poate da doar 10 zile(dar sa vedem daca o sa vrea, ca nu prea parea dispusa sa dea) apoi prelungit la ginecolog. Chiar nu se poate face un alt raport? De la 6 săptămâni pana acum am putut merge la munca, dar acum obosesc f repede, ma doare spatele, mi se umfla picioarele,lucrez si 12 ore pe zi, chiar daca nr de ore sunt legale pe luna. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:55, 15 Iulie 2021
Ati primit raspuns aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Nu este necesar un alt raport intocmit de medicul specialist de medicina muncii.
Medicul de familie sa va dea concediu medical de risc maternal cele 10 zile, apoi prelungiti prin medicul specialist ginecolog. Conditia acordarii: sa existe un risc real pentru fat si/ sau pentru mama.
Așa mi a spus doamna de la medicina muncii la tel, nici macar nu am fost programata sa vorbim sa ma vadă. Ea alt raport nu poate face deoarece a scris in primul ca ea nu vede un risc la locul de munca. Dar acum la 5 luni eu avand si o scolioza si avand 2 antecedente la locul de munca am ramas efectiv intepenita de mijloc nu stiu de ce nu poate fi considerat un risc sanatatea mea. Fiind si prima sarcina este normal sa vreau binele meu si al copilului. Nu stau cu fundul pe scaun in magazin, trebuie sa servesc clienții sa ii consiliez, sa le aduc marimea potrivita din depozit, urcat pe scara. Dar medicina muncii daca mi a scris in raport ca am voie pe scaun(doar cand nu sunt clienti in mag) si pauza 10 min la o ora nu mai vede un risc. Probabil voi lua cm de la medicul d fam si apoi de la ginecologie, apoi neurologie ca sa ma lungesc 40 d zile sau cat am nevoie.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2021
diana23ingrid, utilizator
Solutia este concediul de risc maternal, obtinut asa cum am precizat in mesajele mele anterioare.
Nu vor sa mi ofere concediu de risc maternal, deorece medicina muncii considera ca la locul de munca nu este un risc. Starea mea de sanatate faptul ca am o scolioza si obosesc f repede, mi se umfla picioarele, ma doare burta spatele nu au relevanta pentru medicina muncii de care apartin. Ce pot face in acest caz? Am radiografii rmn, unde este specificat ca am scolioza, medicul neurolog mi a spus cand voi ramane insarcinata ca imi va apasa pe bazin si o sa am dureri. La medicina muncii se evalueaza doar locul de munca, nu conteaza starea de sanatate si a gravidei. Medicul de fam a refuzat sa mi dea medical fara avizul sau raportul de la medicina muncii. Ce pot face in acest caz? Unde trebuie sa ma duc?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2021
diana23ingrid, utilizator
Mesajele mele respecta prevederile legale. Trebuie sa intelegeti ca medicul specialist de medicina muncii nu are amestec in acordarea concediului de risc maternal.
Medicul de familie si medicul specialist ginecolog care au dreptul legal sa acorde concediu de risc maternal se codesc sa o faca si cel mai posibil, nu considera riscurile la care va expuneti ca pot influenta starea de sanatate a gravidei si/sau a fatului.
Puteti face o sesizare scrisa la DJSP explicand care este situatia de fapt.

Alte discuții în legătură

Bună ziua... cum se procedeaza cu scrisoarea medicala pentru ... diana23ingrid diana23ingrid Bună ziua... Cum se procedeaza xi scrisoarea medicala pentru a intra in risc? Se trimite la resurse umane pentru medicina muncii de care aparține firma, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in ... Florina93 Florina93 Buna ziua Am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in 22 de saptamani Am primit de la medicul specialist o scrisoarea cu recomandare sarcina cu risc ... (vezi toată discuția)
Bună ziua sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de ... Andreea Răzvan 123 Andreea Răzvan 123 Bună ziua Sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de acasă. Zilele trecute nu m-am simțit bine și am fost la medicul ginecolog pentru consult. ... (vezi toată discuția)