avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este natura platilor suplimentare catre ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este natura platilor suplimentare catre salariatii soferi, ...

Care este natura platilor suplimentare catre salariatii soferi, care desfasoara transport international(de exemplu, diurna sau indemnizatie de mobilitate,care este mentiunea care trebuie inclusa in contractele individuale de munca la capitolul D Locul de munca (de exemplu, transport international, loc de munca mobil, transport intern si un urmatoarele tarii: ex.Franta, Anglia)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:21, 15 Iulie 2021
Diurna si clauza de mobilitate se menționează in c.i.m. sau intr-un act adițional la c.i.m.
Diurna acordata soferilor conform legislatiei tarilor pe care le tranziteaza este mentionata intr-un act aditional la CIM, dar ANAF in controalele efectuate la diferite firme de transport din tara a decis impozitarea retroactiva a diurnei . Legislatia in vigoare prevede ca diurna, respectiv indemnizatia de delegare/detasare este neimpozabila in limita a 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru diurna in Romania. De aici se naste intrebarea, ce drepturi suplimentarea trebuie sa primeasca soferul? Diurna care nu este considerat venit nu se impoziteaza, indemnizatia de mobilitate se include in salriu si se impoziteaza?
Salariatul delegat /detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare/detasare in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Indemnizatia de mobilitate nu se include in salariu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna externa VIRGIL31 VIRGIL31 Buna ziua. Am si eu o nelamuriere. In cazul in care un salariat cu CIM incheiat in Romania, din transporturi, cu functia de sofer, lucreaza in afara tarii, in ... (vezi toată discuția)
Agentiile de munca temporara pot acorda diurna , indemnizatie detasare? CraciunVasile CraciunVasile Vă rog să-mi spuneți dacă un muncitor angajat de o agenție de muncă temporară și detașat într-o țară din Uniunea europeană are dreptul să ... (vezi toată discuția)