avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proceduri achizitie teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proceduri achizitie teren intravilan

Buna ziua, doresc sa cumpar un teren intravilan intr-o comuna de pe langa Bucuresti, deci alt judet si am urmatoarele intrebari, daca ma poate ajuta cineva:
1. Notarul la care se face procedura de vanzare-cumparare trebuie sa fie din judetul respectiv sau se poate face la un notar din Bucuresti?
2. Daca toate actele sunt in regula, cum se poate proceda cu tranzactia sumei in sine? Prin banca am inteles ca s-ar putea face, dar am inteles si ca ar trebui sa astept cateva zile sa ii intre banii in cont (daca nu e aceeasi banca / suma e prea mare pentru tranzactie pe loc), practic sa ii trimit suma si apoi sa ne intalnim la notar, cand i-au intrat in cont, ceea ce as vrea sa evit. Exista vreo modalitate sa ii fac transfer fiind la notar iar procesul sa se incheie fix atunci, pentru a evita eventuale probleme din partea vreunui vanzator de rea credinta?
3. Dupa cumpararea terenului, care ar fi pasii de urmat dpdv al trecerii pe numele nou? (pe langa un DITL pentru inregistrarea pentru impozitare)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:15, 19 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Se poate face la orice notar din Romania. Insa, din considerente ce tin de comunicarea cu Biroul de Carte Funciara a localitatii unde este situat terenul, este mai practic sa apelati la un notar din judetul respectiv.
2. Interesati-va la banca de durata efectiva a transferului. De asemenea, va puteti deschide si dvs un cont la aceeasi banca cu cea a vanzatorului.
3. De formalitatile de intabulare se ocupa notarul, iar dvs nu va trebui sa duceti la Primarie decat o copie a contractului de vanzare, a documentatiei cadastrale si a incheierii de intabulare (dupa ce o veti ridica de la notar)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul de la care vreau sa cumpar un apartament are poprire pe conturi racuvasi racuvasi Am ajuns in fata notarului cu vanzatorul unui apartament. Vanzatorul afirma ca are poprire pe conturi bancare si sechestru pe un alt apartament, Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Cumparare cabana chip_ro chip_ro Buna ziua! Doresc sa cumpar o cabana la munte. Ideea e ca eu sunt in Craiova, vanzatorul in Bucuresti, cabana in Ranca (Novaci). Doresc sa fac un credit, deci ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!doresc sa cumpar un teren intravilan la tara iar vanzatorul ... poianatib poianatib Buna ziua!Doresc sa cumpar un teren intravilan la tara iar vanzatorul are titlu de propietate pe el (detin o copie) si sustine ca are intabulare pe teren dar ... (vezi toată discuția)