avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotul meu (proprietarul terenului)vrea sa-i dea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotul meu (proprietarul terenului)vrea sa-i dea băiețelul nostru ...

Sotul meu (proprietarul terenului)vrea sa-i dea băiețelul nostru un teren, sa-i faca acte mai exact,pentru a fi sigur ca acel teren este doar al băiatului nostru ,Problema este ca baiatul este minor (cand zic minor ,ma refer ca are 4 ani) . Se poate face ceva in aceasta situatie? (probabil că va întrebați de ce daca oricum băiatul are drept de moștenire si asa mai departe ,asta stim si noi,dar vrem ca acel teren sa fie exclusiv al lui si in perioada apropiată daca se poate.) Intrebare mea este daca se poate face ceva in sensul acesta.Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:45, 19 Iulie 2021
Daca prin "sa dea'" intelegeti sa doneze si daca terenul este doar al sotului dvs, atunci e simplu, puteti incheia un contract prin care sotul doneaza fiului reprezentat de dvs.. Desi legislatia poate fi interpretata si altfel, practica (ce-i drept neunitara) este ca atata vreme cat actul care se incheie este unul care in mod cert nu poate fi lezionar pentru minor (isi mareste patrimoniul prin primire bunului, fara sa i se impuna vreo sarcina), atunci unul din parinti, dvs, il puteti reprezenta direct, fara sa mai aveti nevoie de incuviintarea autoritatii tutelare. (care, probabil va va trimite, oricum, in mod total eronat, sa obtineti acea incuviintare de la instanta).
Gasiti mai multe detalii aici: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împărțire mostenire giocont giocont Bună ziua! Ținând cont de prevederile privind moștenirea, va rog să îmi spuneți cum se împarte masa succesorală in urma decesului, in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters4579 ContSters4579 ...stie cineva de ce pentru a primi o donatie de catre minor (15 ani)pura si simpla ai nevoie de incuv aut tutelare?...e cumva act de dispozitie(dispui asupra ... (vezi toată discuția)
Acte juridice incheiate de minor 14-18 ani. corinuta corinuta Precum se stie minorul intre 14 si 18 ani are capacitate de exercitiu restransa. A trebuit sa inchei un contract de drepturi de autor cu un minor cu varsta ... (vezi toată discuția)