avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de concediere

Preavizul de 20 zile ( concediere cu art 65.1) s-a terminat pe 29.12.2009 iar pana astazi 07.01.2010 eu nu am primit decizia de concediere si cartea de munca , angajatorul nu imi mai raspunde la telefon .

Ce pot sa fac ?
Depuneti o sesizare la ITM si explicati-le ca angajatorul refuza sa va inmaneze decizia de concediere si carnetul de munca...:)
Buna ziua.
Ma aflu in aceeasi situatie doar ca in cazul meu au trecut deja 3 luni de la concediere si nu am primit nici CM nici adeverinta de somaj pentru a putea depune dosarul.Am actionat in instanta pentru acestea si alte drepturi salariale.Prima infatisare a fost pe 06.ian.2010 dar sa amanat pana pe 20 ian 2010 din lipsa de procedura.Cred ca domnul ce a adresat intrebarea doreste sa stie,ca si mine de altfel, daca poate trage la raspundere angajatorul pentru perioada dintre concediere si primirea actelor necesare depunerii dosarului de somaj.De acord cu dv. d-le ctynn in privinta termenului de actionare in instanta de la data primirii deciziei dar pentru perioada dintre concediere si data primiri actelor necesare pentru somaj ce se poate face?Eu sper sa primes prin instanta si contravaloarea somajului pentru lunile pierdute dar cunosc persoane care au trebuit sa imprumute bani cu dobanda pentru a putea supravietui,ori instanta isi va pune oare intrebarea cu ce supravietuiesc acei oameni care nici macar somajul nu-l poate lua datorita lipsei de interes a angajatorului?Eu am pierdut deja 3 luni de somaj din neglijenta angajatorului,din momentul depunerii dosarului la somaj mai astept alte 3 luni pana la primirea primului ajutor de somaj si am pierdut si acele 3 luni de somaj ce se acordau suplimentar la sfarsitul somajului de 12 luni celor ce depuneau dosarul pana la 31. dec.2009 in caz ca nu ma angajez in aceasta perioada.

Cu respect
leonora
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
leonora, utilizator
Potrivit art.269 alin.1 si 2 C.mun., angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe salariat în situaţia în care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul, iar in cazul în care angajatorul refuză să îl despăgubească pe salariat, acesta se poate adresa cu plângere instanţelor judecătoreşti competente.

Prin urmare, se pot solicita despagubiri pentru perioada respectiva.
-daca decizia de concediere nu a fost comunicata ... poate angajatorul s-a
" razgandit " ... poate astfel emite o alta decizie cu un alt continut :sorry:
-consider ca era necesar sa mergeti la munca !!!
- o decizie unilaterala a angajatorului se comunica in 5 zile de la data emiterii
sesizarea la ITM se poate face
1) pe emailul ITM-ului itmbucuresti@itmbucuresti.ro ( ramane dovada de trimitere la dvs in email), ( e bine sa nu o stergeti)
2) direct de pe pagina lor de web (dar nu ai dovada ca ai trimis-o),
3) direct cu inregistrare la ITM in doua exemplare sau
4) ...prin posta...:)...
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
ContSters83715, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare a cim fara preaviz oprea_rodica68 oprea_rodica68 la incetarea cim nu mi s-a dat sa semnez formularul de preaviz,poate fi anulata decizia in acest caz?ce obbligatii are fostul angajator daca instanta decide ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti vio34man vio34man Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarele: Din 15.04.2002 si pana in 29.12.2009 am lucrat la o firma privata,cu capital romanesc. In data de ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva Apollo_ro Apollo_ro Buna ziua La 1 octombrie firma la care lucrez a disponibilizat 100 de angajati. Acum, dupa mai bine de o luna, firma refuza sa elibereze cartile de munca, ... (vezi toată discuția)