avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale bunuri ale unei societati radiate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

bunuri ale unei societati radiate

buna seara,

as dori sa primesc o indrumare in urmatoarea speta:

o societate detine in proprietate un bun imobil - teren

societatea a fost radiata.

care este regimul juridic al terenului in acest moment, cand societatea este radiata?

sub ce forma asociatii societatii pot obtine acest teren? se poate introduce actiune in constatare astfel incat hotararea instantei sa constituie titlu de proprietate?

va multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
sandraionita, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:31, 8 Ianuarie 2010
stiu eu asa, insa deja e prea pe noapte (aloooo, colegii, treceti la combatut!): ca prin bilantul de lichidare se stabileste si ce se mai intampla cu pasivul, cu activul, care cum si unde se duc... pe la asociati. iaca asa obtin ei asociatii si dopo merg si la funciara si transcriu.
da' mai asteapta maine si un raspuns de la altcineva, ca e 23.23
noapte buna
Subiectul a mai fost discutat aici: www.avocatnet.ro/content/for...

Bilantul de lichidare nu are nicio relevanta, activul si pasivul de acolo sunt cu totul alte chestiuni. Bunurile trec in proprietatea asociatilor, lucru prevazut de legea societatilor comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare srl cu doi asociati fervus fervus Buna ziua! Sunt unul dintre asociatii unui SRL - cu doi asociati. Firma nu a mai avut nici un fel de activitate de aproximativ 3 ani, fara sa fi fost facut ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil - actiune in accesiune niky99 niky99 Buna ziua Sa va expun intai situatia: am un teren si am incheiat un contract de comodat pe o perioada de 5 ani, pana in decembrie 2008 cu o societate care a ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la modalitatile de stingere a pasivului in cazul dizolvarii fara lichidare/sugestie text pentru act constitutiv justconsult justconsult Buna ziua, dupa modificarea Legii 31/1990 prin Legea 265/2022, in continutul actelor constitutive trebuie sa se regaseasca si \"modalitati de asigurare a ... (vezi toată discuția)