avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Este legal un proces-verbal de constatare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Este legal un proces-verbal de constatare a contravenției ...

Bună ziua! Este legal un proces-verbal de constatare a contravenției întocmit de un agent de politie, care nu a constat contravenția?
În raport a menționat că și-a declinat calitatea, deși nu este adevărat, agentul constator avand alt nume, decât cel care a întocmit procesul-verbal.
Cel mai recent răspuns: minerva78 , utilizator 16:13, 26 Iulie 2021
Faceți o plângere împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și indicați aceste neconcordanțe. dacă aveți martori, indicați numele lor și solicitați instanței admiterea și administrerea probei cu martori.
Multumesc! Martor imi este sotul, dar în intampinare, s-a cerut respingerea probei cu martori prevăzute de art. 315 alin. 1 pct 1-3 CPC, ceea ce inseamna ca nu am martori. Solicita și judecata în lipsa conform art 223 CPC
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanța va admite mărturia soțului, deoarece este singura dovadă prin care puteți să răsturnați prezumția de veridicitate și legalitate a constatărilor agentului de poliție. Intimata se opune degeaba administrării probei cu martori.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci aș putea face un răspuns la întâmpinare și să menționez că doresc proba cu martor, prin care vreau să dovedesc neveridicitatea celor scrise de agent? Este caz de nulitate faptul că agentul costatator nu este cel care a intocmit procesul-verbal?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ați menționat numele martorului în plângerea împotriva p-v, în răspunsul la întâmpinare veți spune că cererea intimatei de respingere a martorului rudă nu este întemeiată. În mod normal, martorul trebuia propus prin cererea înaintată instanței.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2021
Adrian ALBU, Avocat

Alte discuții în legătură

Formulare cerere plangere contraventionala claudia_vasilica claudia_vasilica Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu: - Formularea unei cereri de chemare in judecata in vederea anularii unui proces-verbal si al redobandirii permisului de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nesemnat de agentul contestator AlexGM AlexGM Am fost chemat (ca parat) la o reconstituire al unui eveniment rutier ce consta in zgaraierea unui alt autoturism aflat in parcare. Evenimentul ar fi avut loc ... (vezi toată discuția)
Lipsa inregistrarii video contraventie - plangere contraventionala traian23 traian23 Buna dimineata ! Am formulat plangere contraventionala impotriva unui proces-verbal, prin care am fost sanctionat pt. depasirea limitei de viteza legala. ... (vezi toată discuția)