Buna ziua suntem 3 frați care trebuie să facă succesiunea după ambii părinți.Unul din frați deține în original toate actele necesare.Celălalt frate e stabilit în străinătate.Mi-am manifestat de la început dorința de a nu tergiversa executarea succesiunii dar constat că după o lună de la începutul discuțiilor și după vizita la un notar,nu s-a mișcat absolut nimic.Relatia mea cu fratele din tara nu e una foarte buna și nici dialogul nu prea exista,doar prin mesaje scurte.Pentru fratele din străinătate nu am date de contact,el ține legătura cu celalalt frate din tara. Doresc sa vă întreb ce mă sfătuiți,sa aștept să se miște fratele care deține actele sau sa incep o acțiune prin intermediul instantei,cum ar fi mai bine?
Mai bine ar fi să întrebați la notar care este stadiul dezbaterii succesiunii și apoi să vă gândiți la alte soluții. Nu se poate rezolva așa repede o succesiune.
Mulțumesc pentru răspuns!Am fost la biroul notarial și mi sa spus că fratele meu nu a depus nici un act,asta la o lună după ce ne-am înțeles că vom face succesiunea la acel notar .Înțeleg că succesiunea poate dura,dar asta după ce se depun actele...Cum ar trebui să procedez atâta timp cât actele originale sunt la el ?.Nu înțeleg motivele pentru care nu depune actele și la ce îi folosește sa tragă de timp,poate aveți vre-o idee
Succesiune
AuraV
Bună ziua. Am o nedumerire: este normal ca notarul să rețină la biroul notarial timp de o lună aproape,.. actele în original,depuse pentru deschiderea ... (vezi toată discuția)