avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt pensionar la limita de varsta ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt pensionar la limita de varsta ...

Buna ziua.
HERMENEANU ION
Sunt pensionar la limita de varsta din septembrie 2019 si lucrez in continure la companie. Pentru recalcularea pensiei dupa 12 luni se va aplica coeficientul plus 50 % la punctajul anual daca v-a fi adoptata o.u.g ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:00, 26 Iulie 2021
Nu.
Buna ziua,
Am inteles ca sunt peste 100 de mii de pensionari care lucreaza dupa varsta de pensionare printre care si eu,atunci cum ii stimulam sa ramana in campul muncii.Platim CAS 25 %,la recalculare nu se mai adauga indicile de corectie (1,20 septembrie 2019). O.U.G. ar trebui sa treaca prin Parlamentul Romaniei si apoi promulgata.
Ps.Lucrez la o compania privata % VARD TULCEA SA din grupul Fincantieri SPA.
Va multumesc !
Ordonanțele de urgență ale Guvernului intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sub condiția depunerii lor prealabile la Camera competentă să fie sesizată, dacă în cuprinsul lor nu este prevăzută o dată ulterioară.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

www.avocatnet.ro/articol_585...

Nu aveti legatura cu aceasta modifcare legislativa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2021
Carp Mircea, utilizator
Buna ziua.Imi cer scuze,poate ma incadrez aici ?
Extras din likul de mai sus.
Și în prezent, cei care decid să lucreze după împlinirea vârstei standard de pensionare beneficiază de majorarea punctajului lunar realizat în perioada respectivă, doar că valoarea majorării este de doar 0,5%.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Calcul pensie Ionhermes Ionhermes In luna septembrie 2019 dupa legea 263/2010 ma pensionez.Total vechime in campul muncii vor fi 41 de ani,minus 2 armata raman 39 de ani de contributie. Cum se ... (vezi toată discuția)
Art 99 al 1 din l 263 tulceanul tulceanul spune ca punctajul lunar realizat se majoreaza cu 0,5 % daca lucrezi dupa varsta de pensionare fara sa iesi la pensie . cazul : varsta standard :oct 2013 , ... (vezi toată discuția)