avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prins cu droguri
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prins cu droguri

Bună seara, acum 2 -3 ani eu și un tovarăș ne aflam pe banca în parc la o ora târzie noaptea gata să aprindem un pai. Nu mai țin minte dacă fiecare era cu al lui sau urma să-l împărțim, Cert este că luându-mă după el că să stăm pe bancă sub felinar în loc să mergem într-un loc mai retras ne-a luat jandarmeria.. Nu mai știu ce cum și cât aveam fiecare, dar știu sigur că eu personal aveam între 0.5 și 0.85 că mi-a spus polițistul în secție în glumă să- găsesc alt dealer mai bun că aia nu e iarbă și ne dă gherlă la gramaj. S-a constatat că era sub 1 gram - cel mai probabil 0.75-0.87-0.9. Apoi dacă era ce trebuie sau dacă era sprayat sau nu, nu știu sigur nici eu. La 1-2 ani după această întâmplare din nou cu același tovarăș ieșeam din blocul unei petreceri urmând să luăm un taxi care era la o distanță de aproximativ 200-300 de metri pentru a ajunge fiecare la casa lui, dar ce i-a trecut prin cap la omu ăsta? Îmi zice: "Bă hai să fugim să prindem taxiul că poate pleacă!' La care eu stau, mă gândesc și mi dau seama că are ceva la el (tot iarbă) și că dacă fugim și ne vede poliția ne oprește 80% sigur ca să vadă de ce fugim și îi spun bă omule stai, ai aia la tine nu o lua la fugă că dacă vine acum poliția din spate și vede că fugim zice că fugim de ei. Vă las să vă dați seama ce s-a întamplat după câteva secunde de fugă. Unul sau două echipaje de poliție trag pe dreapta și ne opreasc. Control/ Control de rutină. Eu eram nemaipomenit de fericit că nu aveam nimic la mine dar îmi făceam griji pentru el, dar ce să vezi? Când ia polițistul pachetul de țigări la control, găsește un 0.2-.03 uitat înăuntru pentru a fi fumat când ajungeam acasă. Știu cert că la final erau 2 mașini și am fost transportați în separat și duși la secție, adăugându-mi-se încă un pliculeț din acela maro cu un 0.2-.03 (de data asta sunt mult mai sigur că era ce trebuie că am schimbat persoana ;) ;) ) la fișele pe care le are poliția legate de mine.

Trece timpul și mă trezesc cu o scrisoare de la ANA/DIICOT având în vedere chemarea mea la o aduiere psihiatrică pentru ca să vadă ce fac cum sunt etc. O ratasem complet, nici nu am știut când a venit, mi-a înmânat-o tatăl meu și am văzut că trecuseră în jur de 15-20 de zile de când trebuia să mă duc, sun acolo, mă informează să merg la parchet sau nu mai știu exact unde, probabil la ANA ca să cer altă evaluare psihologică, trece timpul și aleg să nu mai merg că nu mai are sens după atâta timp, știind deja că voi fi ori chemat la audiere/audieri ori săltat în apartament de către DIICOT.

Iar trece timpul și mă gândesc să mi iau un pistol airsoft, Merg la Airsoft Copăceni, îmi iau un Airsoft Glock 35 din metal pe Gas Blowback, îl folosesc în spațiul lor special amenajat, adică în arenă, fără să particip la vreun meci deoarece abia ce se terminase meciul și nu mai urma să mai vină alți jucători.

A doua zi plec către arenă - o luam către Tineretului de la Eroii Revoluției în jos pe pantă din partea dreaptă ca să ajung la metrou ca să-mi fie mai ușor și să nu o iau 15km cu trotineta electrică pe care o am, iar pe drum trebuia să merg să văd orarul unei Sfinte Biserici în dinainte de o intrare laterală retrasă în Parcul TIneretului pentru a merge la spovedit. Pistolul îl aveam într-o borsetă, descărcat, cu încărcătorul fără gaz în el, în buzunare separate, încărcătorul fiind închis în buzunarul separat cu fermoarul, iar biluțele din plastic le țineam în buzunarul de la hanorac, adică pe scurt nu exista o posibilă înarmare rapidă cu pistolul și încărcarea acestuia repejoară pentru a vătăma sau produce daune/ pagube la ceva sau cuiva.

Văd 3-4 polițiști stând acolo în partea retrasă a parcului și mă gândesc să merg la ei ca să-l întreb dacă exsită o posibilitate să pot folosi arma și în alte locuri de ex. Pădurea Băneasa sau o zonă extrem de retrasă a parcului prin punerea unor ținte din hârtie pe copaci ca să trag cu pistolul în ele. Pe scurt i-l arăt, constată că nu este vreun pericol și că nu este real și iau decizia să vorbească cu șeful secției ca să vadă ce este de făcut și realizeaza că sunt într-un spațiu public cu o armă neletală, ceea ce este o infracțiune penală.

Mă iau, mă duc la secție, mi-l confiscă și încă n-au dat nici măcar un semn sau apel telefonic pentru a fi chemat la audieri sau pentru înnapoierea acestuia.

Și acum ultima.

Asta s-a întâmplat în zona Berceni pe strada care duce de la Eroii Revoluției la Sun Plaza.

Acum două zile mergeam cu trotineta electrică pe stradă și îi văd pe următorii doi 2 șoferi din față că unul face stânga, altul face dreapta, primul bruschează și-l depăsește pe următorul, eu deja încetineam, urma să continui să merg pe drumul respectiv, nu accelerez, din contră , mai încetinesc puțin iar inteligentul din fața mea în loc să facă dreapta încetinește relativ rapid și rămâne nemișcat cu semnal stânga , iar eu nemaiavând timp de reacție, știind că nu vine nimeni din spate, bruschez și eu rapid stânga (probabil din același motiv a bruscat și celălalt), deoarece respectivul s-a oprit așa.. aproape în mijlocul benzii fără să facă nimic închizând un apel telefonic și aflându-se la începutul-mijlocul unei convorbiri cu domnișoara din dreapta și nu realizez că-i sparg stopul lateral ( o crăpătură mică) din stânga crezând că abia l-am atins. Pe scurt, vorbesc cu el, nu chemăm poliția, respectivul era un militar sau ceva că mi-a arătat o insignă care nu știam dacă e reală sau nu că-i tremura mâna pe ea când i-am spus să o apropie să văd și eu ce scrie pe ea și scria ceva legat de poliția din afară nici nu am înțeles ce e nici cu el nici cu insigna. Cădem la înțelegere să îi dau 1000 de lei pentru stop, mergem la 2-3 service-uri, nu găsim. Mergem la blocul meu să iau banii, mă întorc îi spun că nu-i am pe toți și îi cer să se uite încă odată cât era stopul și văd acolo scris 378, ceva lei, altele la 1008, diferite prețuri, sunăm la agenția lor de mașini. Era un Kia Sportage 2020 și realizez că ori îmi cere bani în plus ori în minus. Ne înțelegem la 400 de lei și când cobor îl văd că pleacă, fug după el, mai având 3 minute din 10 la dispoziție să mă întorc el crezând de prima oară ca mă duc acasă și nu mă mai întorc să-i plătesc dauna și mă trezesc că-mi zice că nu mai vrea banii că nu-s eu în stare/apt să-i cer să-mi dea în scris, deoarece i-am cerut să-mi dea în scris că a primit banii de la mine, el având poză cu buletinul meu și-mi spune că merge la avocat și ne mai vedem.

Pe scurt de tot, întrebarea mea finală este, risc să merg la pușcărie pentru toate câte am făcut având în vedere că încă nu am fost chemat la audieri pentru nimic și mi-am ridicat acum 2-3 luni cazierul de la Secția de Poliție de care aparțin ca să mă angajez la o firmă de curierat, având în vedere că acesta este curat nepătat?

Aștept un răspuns clar, cât mai clar despre pușcărie. Nu vreau deloc acolo.

O seara frumoasă și cazuri ușoare vă doresc.
complicata situatia dvs.
ar fi bine totusi sa apelati la serviciile unui avocat pentru a fi lamurit pe deplin si "cat mai clar despre puscarie".

Este evident ca, la acest moment nu aveti trecut nimic in cazier.
In cazier se trec doar antecedentele penale/condamnarile penale.
Atat timp cat nu exista o condamnare, beneficiati de prezumtia de nevinovatie. Deci, in cazier nu va apare vreo condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimneata, va rog frumos sa dati o solutie pentru cazul fiului ... Gillyan Gillyan Buna dimneata, Va rog frumos sa dati o solutie pentru cazul fiului meu elev in clasa a XII-a (deja major): Ma aflam pe Soseaua Oltenitei pe trotineta ... (vezi toată discuția)
Utilizare pistol airsoft edugabhar edugabhar Buna seara. Ieri am utilizat pistolul airsoft cu care fusesem pe câmp sa trag in diferinte tinte respectiv sticle realizate de mine după care am ieșit cu ... (vezi toată discuția)
Agresat si amenintat cu pistolul de politie in propria curte narcis-murarescu narcis-murarescu Buna ziua, Astazi in jurul orei 17 am fost cu motocicleta sa alimentez, la benzinaria din capatul strazii unde locuiesc. Pe strada principala trecea un ... (vezi toată discuția)