avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! În cazul în care, datorita faptului ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! În cazul în care, datorita faptului ca un coleg ...

Bună ziua! În cazul în care, datorita faptului ca un coleg s-a pensionat, numărul de ore de lucru, al angajaților rămași depaseste 172 ore lucrate pe luna, câte ore pot fi plătite peste numărul acestora? Angajatorul spune ca nu exista cadrul lugal pt. plata surplusului de ore lucrate și nici recompensarea cu zile libere. Eviste un articol în codul muncii unde este exemplificat aceasta situație? Eu știam ca se pot plăti pana la 200 ore timp de trei luni, pana angajatorul angajează personal! Mulțumesc pt. ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 25 Iulie 2021
Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.

In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut mai sus in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.
Sporul pentru munca suplimentara se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, al contractului individual de munca, si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.
(art.122 si art.123 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recompensare ore suplimentare blaulilien blaulilien Exista in legislatia muncii un termen de prescriere, ( adica un numar de ani dupa care acestea nu mai sint valabile ) pentru orele suplimentare acumulate pe ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare nala nala Daca ma angajez din 18 mai lucrand 8 ore pe zi ar trebui sa efectuez 80 de ore . Daca lucrez si ore suplimentare si efectuez 90 de ore diferenta de 10 ore se ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare lucialuca lucialuca Angajatorul sustine ca orele suplimentare se platesc abia dupa 3 luni de la efectuarea lor. Este in concordanta cu Codul Muncii acest lucru? (vezi toată discuția)