avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum recuperez banii de la avocat?! In urma ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum recuperez banii de la avocat?! In urma recomandarilor de ...

Cum recuperez banii de la avocat?!

In urma recomandarilor de pe acest site, am apelat la serviciile unui avocat. Problema mea a fost legata de dovada cu drept de circuatie care mi-a fost retinuta abuziv. am mai intrebat aici cu privire la ea. La 2 sapatamani si jumatate am primit-o inapoi cu scuzele de rigoare din partea sefului sectiei de politie cat si a agentului care a facut retinerea.

In urma cu fix o saptamana am apelat la serviciile unui avocat pt a rezolva situatia. Problema e ca am reusit sa rezolv inaintea acestuia situatia. acum eu am facut plata pentru onorariul avocatului. Avand in vedere legea care era in vigoare, nu cred ca avocatul trebuia sa ma amane cu rezolvarea situatiei mai mult de 2 zile, a durat o saptamana. Abia maine o sa il anunt ca am rezolvat eu. Sau mai las pana ma contacteaza, sa vedem cat e de instare sa ma tina in asteptare.

Doamne, ce tara mai avem. Nimeni si nimic nu mai face nimic bine, decat cu bani grei, sunt furat si talharit de ani de zile fara ca macar sa-mi recuperez pagubele: reparatie masina care se intinde de la o saptamana la 3 luni de zile, nu o data, de mai multe ori si in locuri diferite. Sumele la reparatii se dubleaza, firma de inmatriculari auto, redactare vanzare contract de vanzare-cumpararea, face un contract cu date eronate si nu raspunde de contract, angajator care primeste sanctiune fictiva din partea itm (ma minte itm in fata), omul isi duce afacerea mai departe, politie care retine dovada de circulatie sau permis de conducere in baza unor legi inexistente, recuperare drept de conducere dupa sapatamani sau luni de zile, angajare de avocat care te tine si el, la fel de mult sau mai mult decat tine ca persoana fizica sa iti rezolvi o problema contraventionala/penala, etc. Am pierdut peste 15.000 lei anul acesta pentru tot felul de oameni neseriosi si... din toate categoriile sociale. Sa formulez vreo 4-5 plangeri penale pentru inselaciune si abuz in serviciu, ar insemna sa stau 2-3 ani numai prin tribunale.

Ce cale legala exista sa imi recuperez banii de la avocat? De la politie, prejudiciul nu am cum, mafia din toate sistemele de stat e destul de mare, iar eu nu sunt milionar ca sa ma pun cu ea. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2021
garetbora, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inainte sa va plangeti pe aici, trebuia sa discutati cu avocatul aceasta situatie. Daca avocatul nu a facut niciun demers, o sa va inapoieze onorariul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu mereu când recomand angajarea de avocat recomand și sa se caute avocat care sa aiba timp de caz în situațiile în care avocatul trebuie sa acționeze de urgență ori în ipoteza în care este vorba de ceea ce se numește o cauza complexa care necesita mult timp alocat cazului.
Pare un element nesemnificativ acesta insa probabil ca acum ati înțeles esenta importanței recomandarii mele.
Unii avocati se încarcă cu tot felul de cazuri și nu prea au timp de toate mai ales daca unele necesita intervenția de urgență a avocatului.

Trebuie sa vorbiți cu avocatul.
Nu aveți de unde sa stiti ce a facut sau ce nu a făcut pana nu auziți ce are de spus.
De abia după ce discutati cu el puteți sa va lămuriți.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
o sa il las in pace sa vad cat ma tine in ignoranta, procedura era usoara, politia si-a recunoscut vina, cu legea in mana putea obtine dovada cu drept de circulatie inapoi in 2 zile. Eu am facut deja cereri si demersuri catre parchet - politie, doar ca a durat, de aceea am apelat la avocat, si prin avocat a durat la fel de mult, daca nu anunt inca dureaza.... Am zis sa iau avocat ca sa nu dureze ...,,nu mai discut nimic cu el, il las sa vad daca se simte inutil in toata interventia si daca sistemul de educatie l-a invatat macar bunul simt sa restituie banii.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2021
garetbora, utilizator
Faceți cum credeți dar este posibil sa fi făcut și avocatul demersuri legale.
Exista și aceasta posibilitate și nu știți dacă este sau nu asa.
Sunt foarte rare cazurile în care avocatul sa nu facă nimic foarte mult timp.
Cat timp ziceti ca nu a făcut nimic?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mie imi pare ca a făcut în timp util cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Re: dosar penal pt circulatie cu dovada prelungita automat conform ... garetbora garetbora RE: Dosar penal pt circulatie cu dovada prelungita automat conform legii 55/2020. Buna ziua, continui cu problema pe care o intampin. Mai pe scurt: - in urma ... (vezi toată discuția)
Cum fac plangere penstru suspendare drept de conducere la 3 luni distanta?? garetbora garetbora Buna ziua. In urma cu 2-3 luni mi- s-a retinut dovada de circulatie si intocmit dosar penal pentru ca nu aveam drept de conducere. La 1 dimineata am fost lasat ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat abuziv narcismurarescu narcismurarescu Buna ziua, Pe scurt, acum 3 saptamani mi-a fost suspendat permisul pe niste prezumtii ale politistilor. Stateam in spatele masini, asteptand un amic, masina ... (vezi toată discuția)