avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dacă data postei a fost 15 iulie și am ridicat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dacă data postei a fost 15 iulie și am ridicat corespondenta ...

Dacă data postei a fost 15 iulie și am ridicat corespondenta în 19 iulie și am timp de răspuns 15 zile, de la ce data începe numărătoarea? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:17, 29 Iulie 2021
Daca data de 15 iulie este data stampilei de la destinatar, adica de la dvs., atunci cele 15 zile se calculeaza de la acea data, iar calculul termenului se face potrivit disp.art. 181 c.proc.civ.
Art. 181
Calculul termenelor
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
...................................................................
2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;
..................................................................
(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de apel tribunal taie taie Buna dimineata, In data de 08.10.2015(data postei) am primit raspuns de la Tribunalul Bucuresti pentru procesul judecat in data de 21.09.2015. In ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare de divort- calcul termen apel- schimbare nume Florinela2 Florinela2 Pronunțarea și comunicarea sunt același lucru? Pronunțarea a fost pe 28.12.2017 și azi am primit comunicarea. Trebuie să mai aștept alte 30 zile sau se ... (vezi toată discuția)
Termenul de apel simonaiulia simonaiulia daca o hotarare a fost data pe 10 decembrie 2014 si are drept de apel 30 zile de la comunicare , cum se considera cele 30 zile ? calendaristice sau lucratoare ... (vezi toată discuția)