avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare teren cetatean strain
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare teren cetatean strain

As avea nevoie de ajutor in urmatoarele probleme:
1. Poate un cetatean strain din tara membra UE cumpara un teren in Romania si care ar fi pasii de urmat? (terenul este pasune/extravilan)
2. Care sunt documentele necesare la notar? Stiu ca trebuie NIF si documentul de identitate al cet. strain. Intrebarea ar fi, care este procedura la notar daca cetateanul strain nu vorbeste limba romana?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:56, 30 Iulie 2021
1. Da, nu e nici o procedura speciala, mergeti pur si simplu la un notar public si o sa primiti toate lamuririle.
2. Cetateanul trebuie sa fie insotit de un interpret autorizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa ma casatoresc cu un cetatean egiptean in romania? Annaliana Annaliana Buna ziua,as vrea sa ma casatoresc cu un cetatean egiptean in Romania.Care sunt pasii care trebuiesc urmati? (vezi toată discuția)
Recunoastere copil cetatean strain sim_theo sim_theo Buna ziua. O situatie putin mai complicata. Sunt casatorita cu un cetatean strain non UE dar din pacate casatoria este valabila doar pe teritoriul SUA. In ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean ue nerezident moonprincess moonprincess Buna ziua, Ma intereseaza care sunt formalitatile ce se cer indeplinite pentru a angaja un cetatean ue, nerezident, job-ul fiind de tipul project based. ... (vezi toată discuția)