avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua! Ce pot face in cazul in care am aprobarea ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua! Ce pot face in cazul in care am aprobarea unei institutii ...

Buna ziua!
Ce pot face in cazul in care am aprobarea unei institutii de stat pentru a ma transfera dar unitatea in care lucrez refuza transferul?
Cel mai recent răspuns: Majin , utilizator 10:28, 1 August 2021
Transferul este la cerere sau in interesul serviciului?
La cerere.
Transferul la cerere se face la solicitarea funcționarului public și cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice în care urmează să își desfășoare activitatea funcționarul public.

Autoritatea sau instituția publică în cadrul căreia s-a aprobat transferul la cerere al funcționarului public înștiințează cu celeritate autoritatea sau instituția publică în cadrul căreia își desfășoară activitatea funcționarul public, despre aprobarea cererii de transfer.

În termen de maximum 10 zile lucrătoare de la primirea înștiințării, conducătorul autorității sau instituției publice în care își desfășoară activitatea funcționarul public are obligația să emită actul administrativ de modificare a raporturilor de serviciu ale funcționarului public, cu precizarea datei de la care operează transferul la cerere.

Data de la care operează transferul la cerere nu poate depăși 30 de zile calendaristice de la data emiterii actului administrativ.

In speta, nu este necesar acordul conducătorului autorității sau instituției publice de unde va transferati,sens in care,va puteti adresa instantei de contencios administrativ.
Si pentru medici este la fel ca pentru functionarii publici?
Nu .... trebuia sa mentionati de la inceput despre ce categorie de personal bugetar este vorba

In acest caz transferul poate avea loc la cererea persoanei, în urma aprobării cererii de transfer de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice la care se solicită transferul şi de la care se transferă.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt functionar public intr-o institutie publica locala ... dumyonescu dumyonescu buna ziua! sunt functionar public intr-o institutie publica locala si doresc sa merg prin transfer in administratie publica centrala.Credeti ca pot sa fac ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere functionar public. refuzul AlinMandrica AlinMandrica Poate conducatorul sa refuze transferul la cererea functionarului piblic, in cazul in care functionarul indeplineste toate criteriile necesare ocuparii ... (vezi toată discuția)
Cerere de transfer fara nici un raspuns ascomp ascomp Buna ziua, Soția a făcut o cerere de transfer (însoțită de CV) la o instituție publica (agentie județeană). Menționez ca soția este funcționar ... (vezi toată discuția)