avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Denigrarea imaginii.Bună ziua, Am am fost în luna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Denigrarea imaginii.Bună ziua, Am am fost în luna iunie la un concurs la o instituție ...

Bună ziua,
Am am fost în luna iunie la un concurs la o instituție publică și am aflat astăzi faptul că din acea instituție s-a sunat la actualul loc de muncă spunându-le că m-am înscris la concurs. Precizez că listele de concurs au fost publicate cu numărul de înregistrare al dosarului, deci fără nume.
De asemenea, acea persoană care a transmis informația a spus la instituția unde lucrez acum, informații false din proba de interviu.
Aș dori să știu ce pot să fac mai departe, având în vedere că mi-a fost afectată imaginea la actualul loc de muncă.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 20:22, 5 August 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Când s-a sunat, înainte de concurs? E ciudat că abia acum vi s-a spus - zic asta în ideea că s-ar putea să se fi aflat despre concursul dvs. din altă parte, nu de acolo. Sau nu pe căi oficiale, ca să zic așa.
Iar acele informații false despre care scrieți s-ar putea să fie invenții de-ale celor din firma dvs. Nu are sens, e vorba, totuși, despre o instituție publică.

Sunteți absolut sigur că de la instituție s-a aflat? Nu de alta, dar dacă vreți să faceți o reclamație trebuie să aveți dovezi mai serioase decât vorbele colegilor. Bănuiesc că nu știți concret cine e
acea persoană care a transmis informația a spus la instituția unde lucrez acum


S-a a aflat de faptul că m-am înscris înainte de concurs. Dar și după concurs s-au trimis informații.
Precizez că am dovezi că s-au dat informații. Lucru și la ora actuală tot într-o instituție publică, iar informațiile de serviciu sunt secrete conform contractului de muncă.
Faptul ca lucrati intr-o instituție publica nu constituie secret de serviciu.

Persoana care a furnizat informații în ce calitate le-a dat sau persoana care a solicitat informații in ce calitate le- solicitat?
Secret de serviciu m-am referit la persoana care a dat informațiile.
Nu știu în ce calitate a transmis informațiile.
De aceea vreau să știu dacă pot să fac ceva mai departe având în vedere că nu am fost de acord cu divulgarea datelor personale.

Cornel Vasile a scris:

Faptul ca lucrati intr-o instituție publica nu constituie secret de serviciu.

Persoana care a furnizat informații în ce calitate le-a dat sau persoana care a solicitat informații in ce calitate le- solicitat?

Nu este o informatie secreta ca lucrati ...s-a semnat un document ca nu aveti voie sa spuneti ca lucrati in acea institutie?

Ati afirmat ca aveti dovezi ....Despre ce dovezi este vorba?

Alte discuții în legătură

Sanctionarea divulgarii parolei adresei de email a firmei persoanelor neautorizate cyan cyan O persoana din cadrul companiei a divulgat parola emailului oficial al firmei unui fost angajat care avea acces la acest email. Dupa plecarea angajatului ... (vezi toată discuția)
Am sesizat o instituție publica, despre un caz social, care ... Ivan Vintilica Ivan Vintilica Am sesizat o instituție publica, despre un caz social, care mie mi s-a părut că nu este în regulă și reprezentanții instituției respective au procedat ... (vezi toată discuția)
Divulgarea identitatii in calitate de petitionar Marius.Marius75 Marius.Marius75 Buna ziua Doresc sa cunosc procedurile legale in cazul in care am facut o sesizare in calitate de petitionar in calitate de PJ, catre o instituție publică, ... (vezi toată discuția)