Buna ziua, sunt maritata de 3 ani si 5 luni. In urma casatoriei avem 2 copii , unul de 3 ani si unul de 1 an jumate. De curand sotu s-a imbatat si mi-a spus ca are o alta relatie de 2 ani cu alta femeie cu care a stat zi si noapte impreuna iar acasa venea 1-2 zile pe luna spunand mereu ca pleaca pe teren,chiar si de sarbatori.Am fost abuzata psihic,fizic (am certificat medico-legal)si lasata singura fara sa ma ajute sa cresc 2 copii f mici. banii pe care ii lua mi-a zis ca i-a cheltuit cu amantele,noi neavand casa,stam cu chirie,iar decate ori imi dadea bani mereu spunea ca nu merit.Cu copii nu are o relatie buna pt ca nu a stat cu ei sau cand venea ii ignora total stand de vb cu amanta pe net sau se juca la calculator.Crea o atmosfera tensionata in casa. In aceste conditii ce drepturi am la divort?
Multumes!
Nu vreau nimic la partaj,nici masina,nici bani,nu vreau nici sa-l indepartez de copii ci doar sa nu le faca rau luandu-i razbunanadu-se pe mine...ei n-au de ce sa sufere pentru ca noi nu ne-am inteles...se poate sa cer sa nu-i ia din localitate deocamdata?Multumesc!
Intreb si eu ...
Poate dvs. va amarati cu gandul ca el ar vrea sa se razbune, in vreme ce el gandeste: unde nu da Domnul sa promoveze ea un divort! (pentru ca el nu ar avea motive sa-l intenteze).
El nu vrea sa divortam,eu vreau.Dupa o relatie cu o femeie de 2 ani cu care a stat zi si noapte si cu noi 2 zile pe luna de ce as vrea sa mai raman cu el? Nu m-a ajutat cu nimic,plus ca m-a si lovit cand eram gravida cu al 2-lea copil...nu vreau sa mai raman maritata cu el,am si eu 33 de ani nu vreau sa-mi amarasc toata viata cu el...n-a mers n-a mers!amanta il preseaza sa divorteze! si eu vreau,doar el nu vrea! nu stiu de ce ....nu ma ajuta cu copii,nu ma ajuta pe mine! Sunt singura in casnicia asta!El se plimba prin grecia si eu ma chinuiam cu copii singura! Cand am nascut a venit de la amanta beat la spital,erau plecati la munte,apoi a plecat imediat la ea si eu ramasesem i spital singura...
Doamna, sunteti tanara si va puteti reface viata, si dupa cum spuneti, chiar va doriti sa divortati. Noi putem sa va sfatuim din punct de vedere juridic.
Pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti de divort si custodie a minorilor, el nu poate sa ii ia nicaieri fara acordul dvs.
Bineinteles ca poate face cerere de ordonanta presedintiala pt stabilirea unui program de vizita dar si dvs. puteti face acelasi lucru pt custodie, indepartarea sotului turbulent din imobil etc. Aceasta ordonanta presedintiala este o masura temporara ( pe perioada procesului de divort).
Daca bunurile mobile sunt achizitionate in timpul casatoriei faceti si partajul.
Divort
ContSters95887
Buna ziua! Sunt casatorita de 14 ani si am doi copii minori. Vreau sa divortez si v-as ruga sa-mi spuneti pasii pe care ii am de parcurs tinand cont ca nu ... (vezi toată discuția)