avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Daca am anuntat sefii pe data de 3.07.2021 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Daca am anuntat sefii pe data de 3.07.2021 de intentia ...

Buna ziua. Daca am anuntat sefii pe data de 3.07.2021 de intentia mea de a lua concediu( urmeaza maine si cererea scrisa) in 6-12 sept. Ei azi imi spun ca trebuia sa stau de vb cu ei inainte de a-mi planifica eu concediu pt ca in acea perioada ei nu au om ca sa imi tina locul. Si sa imi iau concediu incepand cu 13 sept pt ca o sa isi duca ei copiii la scoala si atunci bunica ( soacra) poate sa vina ea pt 4 ore in locul meu. E normal asa un raspuns?? Tinand cont ca eu din oct. 2020 si pana luna trecuta am lucrat in doua posturi pt ca nu aveau om.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:30, 6 August 2021
1. Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale.
Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.

2. Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

In speta, exista o programare a CO?
La noi nu se procedeaza cu programarea concediului de pe un an pe altul. Eu consider ca este o perioada de bun simt anuntand patronul cu o luna de zile inainte si nu ca alti colegi cu o sapt inainte. Raspunsul primit de dvs le stiu si eu din codul muncii. Intrebarea era alta. Daca eu am cerut concediul intr.o anume perioada de timp ( pt ca atunci am gasit o oferta printr.o agentie) , patronul are dreptul sa imi propuna o alta perioada DOAR PT CA EL IN ACEA PERIOADA NU ARE CU CINE LASA COPIII ACASA? Inteleg daca era o problema de serviciu dar nu o prob a lui personala. Eu i.am anuntat verbal acum 2 luni ca as vrea concediu ( urmand sa stabilim impreuna o perioada) dar patroana mi.a zis din start,, abia a inceput vara. Nu acum. Mai tarziu". Acum o luna i.am zis ca vtrau in august, dar negasind nici o oferta tentanta am anuntat.o ca ramane in sept. Acum 3 zile i.am zis verbal perioada pe care o doresc. Si ieri patronul a fost nemultumit ca el in perioada aceeaia nu are cu cine lasa copiii. Si mai bn sa imi iau pe 13 sept cand incep copiii scoala. Azi am depus si cererea.
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Legea este clara CO se efectueaza in perioada programata , in lipsa programarii consider ca perioada se stabileste de comun acord cu angajatorul.

Faptul ca se invoca motive personale nu mi se pare concludent refuzul lui de a va accepta cererea.
Neacordarea zilelor de CO salariului poate face obiectul unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna impus de patron Carmen-Paula Carmen-Paula buna ziua!!! as dori si eu o lamurire privind concediu de odihna!!la noi la munca patronul ne-a trimis o schema cu mai multe luni in care nu se pot lua ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna M-A-N M-A-N Cu cat timp inainte de realizarea concediului de odihna se poate depune cererea scrisa? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna matei329 matei329 Salut. Am facut o cerere de concediu in urma cu 2 saptamani, pentru perioada 19-30 iulie. cererea sta pe biroul patronului exact cum am lasat-o. intr-o ... (vezi toată discuția)