avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovit cap in gura si pumn in fata in public
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovit cap in gura si pumn in fata in public

Buna,

Eram intr-o piata publica, pe un trotuar, iar dorind sa trec “strada pavata” (nu e o strada efectiva, e ca in parcarile la complexuri), am vazut ca vine un autovehicul si i-am acordat prioritate de trecere. Am asteptat aprox 5 secunde, dupa care am dat sa trec spre autovehicolulul personal care era parcat. Barbatul din autovehicul a gesticulat ridicand mainile nervos. Dupa ce am trecut, a lasat geamul jos si i-am spus ca “ce ce cu el?” si ca i-am oferit prioritate (barbatul voia sa parcheze pe trotuar unde eram eu, iar eu il incurcam stand acolo oferindu-i prioritate de trecere). m-a amenintat ca-mi da doua palme. i-am spus ca imi da si vede ce pateste. a iesit din masina si a venit spre mine cu viteza, mi-a dat un cap in gura si un pumn. mi-am tinut calmul si nu l-am atins aparandu-ma, chiar daca ar fi fost dupa parerea mea legitima aparare. un domn a venit sa il calmeze, s-a urcat in masina si mi-am dat seama ca vrea sa plece. toata situatia s-a intamplat in fata multor oameni, inclusiv minori, care ar putea avea o idee gresita despre siguranta din locurirle publice. i-am pozat nr masinii si a plecat de la locul faptei. intre timp am sunat la 112 si am descris situatia. barbatul parcase undeva mai departe si venea nervos spre mine. in momentul in care si-a dat seama sau a auzit ca vorbesc cu politia la telefon si-a schimbat atitudinea si si-a cerut scuze. am reusit sa il intreb si numele, mi-a spus un nume si am mers la politie sa declar. la sectie mi s-a sugerat ca sunt foarte dese scenariile si ca daca depun plangere, ei fac acte si ar fi degeaba daca ma decid sa renunt la plangerea penala ulterior. am scris o sesizare si declaratie, sub indrumarea agentului, dar a mentionat art 61/1991. i-am spus ca nu cunosc articolele, iar ulterior cand am citit, dupa ce am plecat, am vazut ca nu era situatia mea descrisa. Medicina Legala se inchidea inainte sa pot ajunge dupa ce am terminat la politie, asa ca astept pana luni sa imi scot un document medico-legal.

as avea cateva intrebari:
1) daca am semnat sesizarea si declaratie, mai pot face plangere penala? agentul mi-a spus sa scriu la final “atat declar sustin si semnez”
2) in momentul declaratiei mi-am amintit ca am fost lovit de 2 ori si tineam minte ca cu pumnii. probabil de la lovitura am tinut asa minte si asa trecut in declaratie: “doi pumni” cand defapt prima lovitura a fost un cap in gura. mi-am amintit ca a fost defapt un cap in gura cand m-am intors la locul faptei ca sa ma interesez de camere.
3) daca as putea face rost de filmari de supraveghere, pot fi utilizate ca dovezi?
4) nu am luat niciun nr de telefon de la martori, nu stiu cum se face, e prima si sper ca ultima situatie de genul. e vre-o problema ca nu sunt martori?
5) am vazut filme ca un avocat bun apara si scoate oamenii din cele mai imposibile situatii. nu as vrea sa imi iau teapa de 2 ori: sa fiu si batut, si sa si pierd un proces sa fiu bun de plata. ar fi sanse sa pierd un asemenea proces avand in vedere ca eu nu l-am lovit/atins si nu il cunosc?
6.m-am ales cu o buza sparta, dureri de dinti, de cap si o umflatura pe barbie. cu toate astea, ma astept ca peste weekend pe cand se deschide la medico-legal sa mai se vindece partial. e problema daca merg si nu am toate simptomele pt medico-legal?

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 8 August 2021
Skyper96, utilizator
Trebuia sa chemati salvarea la fata locului si sa mergeti pentru investigatii la spital si dupa la INML.
Acum, mergeti cat mai repede la INML pentru constatare si eliberare CML.
Aveti dreptul sa depuneti plangere penala in 3 luni de zile de la savarsirea faptei. Faptele se incadreaza la ”lovirea sau alte violente” si ”tulburarea ordinii si linistii publice”.
Angajati-va avocat si stabiliti impreuna cu el strategia apararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune si lovituri grave pink425 pink425 am si eu o problema !! ... in luna aprilie a anului trecut am fost agresat de 3 persoane in stare de ebrietate ,am primit 3 lovituri cu o bata spate(pe ... (vezi toată discuția)
Bataie - actionare in instanta dodo_tk dodo_tk Buna ziua. In urma cu cateva zile am fost \"implicat\" intr-o bataie cu un vecin. Mai precis am primit un pumn in gura. De fata 2 martori: sotia paratului si ... (vezi toată discuția)
Agresiune - parte vatamata, plangere, posibilitate reevaluare daune materiale livache24 livache24 In data de 10.04.2013 ,in jurul orelor 14: 35 in timp ce doream sa ma duc la medicul dentist cu mijlocul de transport in comun din oras br jud. if,inainte de a ... (vezi toată discuția)