avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In arhiva notarului exista aceste date?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In arhiva notarului exista aceste date?

{n arhiva notarului exista aceste date?

Speta este urmatoarea: in anul 1992 se duc cei 3 mostenitori rezervatari ai defunctei X impreuna cu sotul supravietuitor la notar.
Doi dintre ei doresc sa renunte in favoarea parintelui supravietuitor, numai unul nu doreste sa renunte.
Li s-au dat fiecaruia un certificat de mostenitor PE CALITATE, in care scrie ca nu sunt bunuri mobile si imobile.

Intrebare: notarul a consemnat faptul ca mostenitorii doreau sa renunte, ca unul nu a dorit sa renunte, ca nu s-au declarat bunuri ale defunctei ??

Daca da, unul dintre mostenitori poate solicita copie de pe acele consemnari?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:48, 9 August 2021
Daca s-a eliberat certificat de Calitate de mostenitor fiecaruia dintre mostenitori, inseamna ca nu a existat nicio renuntare.
În fapt nu a existat nicio renunțare, nu se contestă acest lucru.
Mă interesează dacă notarul a consemnat intenția lor de renunțare.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Daca s-a eliberat certificat de Calitate de mostenitor fiecaruia dintre mostenitori, inseamna ca nu a existat nicio renuntare.

Nu.
Nu se consemneaza intentiile.
Se consemneaza numai imprejurarile clare. Daca mostenitorul respectiv a renuntat, i s-a luat o declaratie de renuntare la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi succesorale mody mody Buna seara si Craciun Fericit Am si eu o nelamurire in ce priveste sccesiunea ,si am sa redau pe scurt situatia familiei mele . Mama mea si bunica-mea au ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune grobianu grobianu Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Acum doi ani, dupa decesul soacrei mele, s-a procedat la efectuarea succesiunii intre socrul meu si cele doua ... (vezi toată discuția)
Fratele meu a încheiat un testament ... nicu_eden nicu_eden Fratele meu a încheiat un testament autentificat universal prin care a lăsat toate bunurile mobile și imobile prezente și viitoare aflate în patrimoniul ... (vezi toată discuția)