avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna, am si eu o întrebare. Scara blocului este ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna, am si eu o întrebare. Scara blocului este spațiu public? ...

Buna, am si eu o întrebare. Scara blocului este spațiu public?
Adica ma refer dacă oricine are voie sa stea in ea chiar dacă nu deține un apartament in scara respectiva.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:26, 12 August 2021
Daca accesul nu e restrictionat (sistem cu interfon audio sau/si video), oricine poate sta acolo. Scara blocului este proprietate comuna a celor din acel condominiu. Regulile de acces le fac cei ce detin acea proprietate comuna. Dar nu este interzis ca cineva din afara condominiului sa stea acolo.
Ultima modificare: Joi, 12 August 2021
latka, utilizator
Pai de câteva zile eu ma duc la un prieten la el la scara și președintele blocului ne tot da afara cu forța (scara respectiva nu are interfon și nici camere)
În plus scara aceia este singura care nu este ocupată de alți oameni, ce pot sa fac sa nu ne mai dea afara?

latka a scris:

Daca accesul nu e restrictionat (sistem cu interfon audio sau/si video), oricine poate sta acolo. Scara blocului este proprietate comuna a celor din acel condominiu. Regulile de acces le fac cei ce detin acea proprietate comuna. Dar nu este interzis ca cineva din afara condominiului sa stea acolo.

E un spatiu privat, cu acces public (de a vizita, astepta pe cineva) nu e un spatiu de joaca, de activitati diverse. Nu va puteti duce acolo ca la o sala de sport, sau un spatiu de la mall. E proprietatea comuna a celor ce locuiesc in acea scara. Ei fac regulile.
Scara imobilului de locuit in comun,conform disp L nr 196/2018 reprezinta parte comuna si poate fi utilizata de catre orice proprietar
Aspectul ca accesul in scara imobilului de locuit in comun este liber,reprezinta vointa locatarilor care nu inteleg sa asigure siguranta si securitatea proprietatilor si a bunurilor ,sa inslaleze sisteme de acces limitat numai locatarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domeniu public schiopgica schiopgica stau intr-un bloc cu spatiu public in fata dar si in spate .spatiul public din spate a fost inchis cu usi ca sa nu se poate trece tin sa mentionez ca usile au ... (vezi toată discuția)
Legislatie nelagalati nelagalati Buna ziua as dori si eu legea cu nr art tot de la un jurist.pt intrarea si scara blocului.mentionaz bloc de proprietati avand in vedere ca am fost batuta pt ca ... (vezi toată discuția)
Intrarea in bloc si casa scarii - afise, dezordine iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune Buna ziua, as dori sa stiu ce este legal, permis sa afisam pe un panou la intrarea in blocul de locuinte, referitor la Interzicerea Intrarii persoanelor ... (vezi toată discuția)